Oliver Dragojević se oporavlja: Najviše ga pazi supruga

Piše: Redakcija

Pjevač je u Veloj Luci, a njegov saradnik Nenad Drobnjak kaže kako se ondje posljednjih mjesec “rekuperava”. Oliver u Veloj Luci ima kuću, a pazi ga supruga Vesna. Šeta, jede, druži se s prijateljima, a nedavno je igrao tenis.

– Probao sam zaigrati sa sinom, ali nije to sličilo ni na šta. Bio je to samo pokušaj – rekao je Oliver.

Uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakša Fiamengu, Oliver je dobitnik Porina za životno djelo. Svečana dodjela muzičkih nagrada bit će 23. marta u Splitu. Oliveru je to već 31. Porin u kućnoj kolekciji.

– Naravno da bih volio doći na Porin, no to ovisi o liječenju. Nisam loše, samo treba čekati. U pitanju je bolest koja zahtijeva vrijeme i strpljenje – kazao je Oliver Dragojević.

– S ovom je nagradom priča drukčija. Od svih osvojenih Porina, ovaj mi je sigurno najposebniji. Vjerujem da ću za njega naći posebno mjesto u svom domu. Hvala mojim dragim kolegama na ovom priznanju. Baš su me jako razveselili – rekao je splitski pjevač za 24sata.hr.

Nakon što se vratio iz splitske bolnice, u kojoj je mjesecima mirovao pod budnim okom doktora, članovima porodice govorio je kako želi da ga odvedu u Velu Luku.

Otkako je stigao na Korčulu, supruga Vesna kuha mu jela koja smije jesti i pazi da ga ništa ne uznemiri. Omiljene su mu šetnje Velom Lukom. Podsjete ga na djetinjstvo, kad je rado s bratom odlazio stricu, a godinama kasnije za svoju je porodicu tamo kupio kuću. Dok doktori nisu odobrili odlazak na Korčulu, Oliver bi išao u splitsku lučicu obići svoju brodicu i vidjeti more, koje ga smiruje.

– E, pa lijepo je malo doći uz more nekad s obzirom na to da sam ograničen kretanjem. Moram malo krast vrijeme i bit uz more – rekao je pjevač.

Zbog bolesti je morao otkazati dva slavljenička koncerta u Spaladium Areni sredinom decembra povodom svog 70. rođendana. Bilo mu je žao i kad je morao otkazati nastup u Lisinskom za oboljelu djecu u Klaićevoj.

Pjevača su obradovale riječi podrške njegovih prijatelja i fanova. Svima je odgovorio na iskrene želje za ozdravljenjem, a zahvaljuje se i doktorima koji ga paze. Oliver sluša njihove upute, discipliniran je pa je tako Novu godinu dočekao u krugu porodice, uz njemu omiljeni film “Forrest Gump”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti