Novak Đoković: Nadam se da ću uskoro moći ponovo da izađem na teren

Piše: Redakcija

Jedan od najboljih tenisera Novak Đoković odlučio je podvrgnuti se operaciji problematičnog reona na ruci, pa zbog toga nije znao kada će zaigrati ponovo.

– Već dvije godine koliko imam povredu dobijam različite dijagnoze, mišljenja, preporuke šta da radim. Moram priznati da mi je bilo jako teško da presječem i odlučim šta da radim, baš zato što nisam dobijao ista mišljenja od ljekara. Pauzirao sam šest mjeseci uvjeren da će to biti dovoljno da se oporavim, ali i nakon svih terapija i odsustva i dalje sam osjećao bol – kazao je Novak.

No, uprkos tome, otkriva kakve je korake preduzeo na putu ka oporavku.

– Pokušao sam da se takmičim na Australijan openu, nedostajalo mi je da se borim na terenu i zato sam morao da probam. Dogovorio sam se s timom da ću nakon turnira pokušati s drugim opcijama za oporavak. Zato sam prije nekoliko dana imao medicinsku intervenciju lakta u Švicarskoj. Čini mi se da sam na dobrom putu da se oporavim potpuno, ali znajte, ovo je baš jedan veliki izazov. Uvijek sam se trudio da na najbolji način brinem o sebi i zato sam uspijevao toliko godina da igram na vrhunskom nivou. Razmišljam pozitivno i vjerujem u brz oporavak s nadom da ću uskoro moći ponovo da izađem na teren i da radim ono u čemu istinski uživam – kazao je Novak.

Samo dan prije nego je s fanovima podijelio najnovije informacije u vezi s njegovom zdravstvenom situacijom, Novak se prisjetio na Instagramu perioda kada je sve počelo, dana kada je sa samo nekoliko godina života udarao lopticu na terenima Kopaonika gdje je uz pomoć svoje mentorke Jelene Genčić kalio svoj nevjerovatni talenat. Međutim, sigurno nije slučajno što je Novak odlučio da se upravo u ovim trenucima prisjeti svojih teniskih početaka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti