Nevjerovatna životna priča dobitnice Oscara: Majka je dala na posvojenje, a teška sudbina zadesila je i njenog sina

Piše: Redakcija

Poznata glumica Frances McDormand (60) u noći dodjele Oscara mnogima je izmamila suze na lice…

Iako su se mnogi nadali kako će nagradu za najbolju glumicu dobiti Meryl Streep kojoj je to bila 21. nominacija u životu, Oscar je ipak otišao u ruke Frances McDormand za ulogu u filmu „Tri plakata izvan grada“ koja je na 90. dodjelu prestižne nagrade došla bez trunke šminke.

Ova glumica rijetko daje intervjue i mrzi kad je fotografiraju. Glumica Frances McDormand odrasla je u američkoj državi Pennsylvania, u blizini velikog industrijskog grada Pittsburgha, a rođena je 1957. u Gibson Cityju, država Illinois, kao Cynthia Ann Smith. Majka joj je bila samohrana, vrlo siromašna, pa ju je dala na usvajanje kad joj je bilo 18 mjeseci. Usvojili su ju Vernon i Noreen McDormand, a odrastala je u pobožnoj porodici, jer je Vernon McDormand bio prezbiterijanski svećenik. Kad je kao tinejdžerica dobila mogućnost upoznati svoju pravu majku, odbila je to učiniti. Osjećaj da je neželjeno dijete koje je majka prepustila nepoznatim ljudima, ostavio je preduboke rane.

U zreloj životnoj dobi kad njene kolegice odustaju od glume, Frances McDormand preuzima glavne uloge u velikim filmovima. Na snimanju se zaljubila u uspješnog producenta Joela Coena s kojim je u braku više od 30 godina. Par živi u New Yorku i imaju sina Pedra, kojega su usvojili kao šestomjesečnu bebu iz Paragvaja, nakon što deset godina nisu mogli dobiti dijete.

Francis je na pozornici totalno drukčija od drugih. Ona je iskrena i izravna, a njena potpuno prirodna ljepota potvrđuje da je najbolja formula kojom možeš dobiti sve – biti svoj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti