Poznato od čega je preminuo Davide Astori

Piše: Redakcija

Popularni fudbaler, kapiten Fiorentine Davide Astori prije nekoliko dana je preminuo uoči meča u Udinama, a sada su stigli i nalazi obdukcije, te je otkriven uzrok njegove prerane smrti. Davide Astori preminuo je u snu, a nadležni kažu da je smrt nastupila zbog prirodnih uzroka, odnosno zbog srčanog zastoja.

– Mi imamo ideju da je on preminuo zbog srčanog zastoja i to zbog prirodnih uzroka. Čudno je da se to desi profesionalnom sportisti koji je na stalnom posmatranju i da pri tom nije bilo nikakvih naznaka da bi to moglo da se desi – kaže tužilac iz Udina Antonio De Nicolo.

– Otvorili smo istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji na ubistvo iz nehata – kazao je javni tužilac, što je između ostalog i redovni postupak u ovakvim slučajevima.

Sedmog januara je napunio 31 godinu, a za italijansku reprezentaciju je upisao 14 nastupa, uz jedan pogodak.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti