Salma Hayek se razljutila zbog barbike Fride Kahlo: Kako su joj to mogli učiniti?

Piše: Redakcija

Američka kompanija Mattel u povodu Dana žena lansirala je novu liniju Barbie lutkica posvećenu značajnim ženama iz historije i sadašnjosti. Među njima su avijatičartka Amelia Earhart, plus size manekenka Ashley Graham, matematičarka Katherine Johnson, novinarka Martyna Wojciechowska, nogometašica Sara Gama, boksačica Nicola Adams Obe, umjetnica Frida Kahlo

A upravo zbog nje podigla se najveća prašina. Reagirala je glumica Salma Hayek (51), koja je producirala i glumila umjetnicu u biografskom filmu 2002. godine.

– Frida Kahlo nikad se nije trudila biti ili izgledati kao netko drugi. Slavila je svoju jedinstvenost. Kako su je mogli pretvoriti u Barbie –  napisala je na svom Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BgMLqsfAgj-/?utm_source=ig_embed

Frida barbika tako ima tamnu kosu i tamniji ten, ali nema spojene obrve, svojevrsni zaštitni znak velike umjetnice, a ni odjeća koju ima ne podudara se s motivima meksičkog folklora koji je nosila Kahlo.

I Fridina pranećakinja Mara de Anda Romeo izjavia je kako Mattel nije imao pravo koristiti njen lik za svoju lutkicu, ali ne želi je zabraniti ili tražiti novac od njih, nego da kompanija redizajnira igračku. Iz Mattela tvrde kako prava na Kahlin lik ima tvrtka Frida Kahlo Corp. koja je sudjelovala u dizajniranju lutkice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti