Željko Bebek u posjeti Selmi: Naši susreti uvijek su puni emocija

Piše: Redakcija
Krajem četrdesetih godina prošloga stoljeća, Selma odlazi do Željezničke stanice, a Vlade Dijak joj nosi kofer. ‘Pošto njen je lično, ja i taj kofer volim’, nastaju stihovi, a zatim i kultna pjesma Selma, čija protagonostica danas ima 89 godina, živi u Zagrebu, a često je posjećuje pjevač koji o njoj pjeva već više od 40 godina – Željko Bebek, piše gloria.hr.

– Vladu sam srela u Butmiru 1945. na jednom aeromitingu i stalno me je pogledavao. Odmah se zainteresirao za mene. Nakon toga smo se sretali na korzu u Sarajevu. Vikendima sam često putovala u Zenicu i jednom me je Vlado sreo na Željezničkoj stanici i nosio mi kofer. Pomogao mi je da uđem u voz u kojem je prozor bio slupan i onda mi je rekao ‘Selma, ne naginji se kroz prozor’ – ispričala je  svojedobno Selma Borić o nastanku pjesme.

Pjesmu je čula tek 1975. kada je nakon koncerta prišla Bregoviću i rekla: ‘Ja sam ta Selma!’.

Autorsko djelo Vlade Dijaka iz 1949., koje je zahvaljujući Goranu Bregoviću postao jedan od najvećih jugoslavenskih hitova pjeva se i danas na koncertima diljem regije, a svaki novi susret danas 89-godišnje Selme i pjevača Željka Bebeka izaziva posebne emocije. Sa suprugom Ružicom rado svrati do Selme u njen zagrebački dom.

– Susreti s njom su uvijek prepuni emocija. Ona je danas prekrasna baka za koju me veže ista pjesma više od 40 godina. Zvao sam je na koncert za Dan žena u Cibonu, ali zdravlje je nije poslužilo – priča Željko.

View this post on Instagram

… u posjeti kod moje drage Selme … #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

https://www.youtube.com/watch?v=QC8DSxsbVz0

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti