Demi Lovato: Poznata pjevačica proslavila još jednu trijeznu godinu

Piše: Redakcija

Mlada pjevačica Demi Lovato nikad nije krila svoje probleme s ovisnošću, a ovih je dana putem društvenih medija ponovno ukazala na njih proslavom još jedne godine bez ovisnosti

O svojoj ovisnosti o alkoholu i drogama, pjevačica Demi Lovato nikad nije šutjela, a progovarala je i o svojem samoozljeđivanju, problemima s prehranom i bipolarnom poremećaju koji joj je dijagnosticiran 2011. godine.

Danas 25-godišnja Lovato na rehabilitaciji je prvi put završila kao 18-godišnjakinja, nakon što je 2010. udarila svoju prateću plesačicu Alex Welch i odustala od zajedničke turneje s muzičkom grupom Jonas Brothers.

– Živjela sam brzo i činilo se da ću umrijeti mlada. Nisam mislila da ću doživjeti 21. Rođendan – otkrila je u jednom intervjuu iz 2016. Lovato i priznala kako je osim alkohola gutala analgetike, a nije joj bio stran ni kokain. Spas je pronašla 2013. u zatvorenoj ustanovi u kojoj je provela gotovo godinu dana.

O problemima s ovisnošću i borbama koje je vodila na putu oporavka, Lovato progovara i u dokumentarcu ‘Simply Complicated’, objavljenom prošle godine.

– Nisam bila spremna otrijezniti se – prisjetila se neslavnog perioda svoga života Lovato i priznala kako je kriomice uzimala kokain u avionima, po zahodima i tokom noći, a da to niko nije znao.

Nakon izlaska iz trijezne kuće Lovato je nastavila pohađati sastanke anonimnih alkoholičara.

– Svaki dan je novi izazov. Neki dani su teži od drugih. Ponekad skroz zaboraviš na piće, no za mene je najvažnije raditi na psihičkom zdravlju. Odlazim na terapije dva puta sedmično, pazim da redovno pijem lijekove, a odlazim i na sastanke anonimnih alkoholičara. Uz sve to, odlazim u teretanu – rekla je Lovato koja je za svoj trud da ostane trijezna dobila i nagradu Spirit of Sobriety.

U jednom intervjuu kojega je nedavno dala Billboardu, Lovato je otkrila kako je 2016. godine na Met Gala doživjela ‘strašno iskustvo’ s jednom poznatom osobom koju nije htjela imenovati, te da je nakon toga napustila događaj kako bi otišla na susret anonimnih alkoholičara.

Usprkos svim priznanjima, dokumentarcima ili tapšanjima po ramenu, najveća nagradu koju može zamisliti, mlada je pjevačica sažela u nekoliko riječi koje je objavila na svom Twitteru povodom šeste godišnjice otkako je i službeno trijezna.

– Toliko sam zahvalna za još jednu godinu radosti, zdravlja i sreće. Moguće je – napisala je Lovato.

Pročitajte još