Tragedija: Vatrogasac poginuo na setu filma Bruce Willisa

Piše: Redakcija

Vatrogasac Michael Davidson (37), otac četiri kćerke, poginuo je na setu filma u njujorškom Harlemu. Nesreća se dogodila nakon što je jedan od glavnih glumaca u filmu, Edward Norton, primijetio je da iz podruma zgrade u kojoj su snimali film izlazi gusti crni dim.

Požar je buknuo u 23 sata po lokalnom vremenu, a produkcija je odmah u pomoć pozvala vatrogasce, prenosi WABC.

Michael se odvojio od ostalih 175 vatrogasaca koji su gasili požar, a nešto kasnije kolege su ga pronašle bez svijesti. Preminuo je na putu prema bolnici.

– Svi su sišli niz stepenica, a Davidson je nosio šmrk. Borili su se s vatrenom stihijom najbolje što su mogli te su ulazili dublje u podrum, no ubrzo su bili prisiljeni napustiti podrum zbog gustog dima. Tokom izlaska iz zgrade, Davidson se nekako odvojio od ostatka svoje ekipe – objasnio je cijeli slučaj Daniel Negro, zapovjednik njujorške vatrogasne postrojbe.

U gašenju požara povrijeđena su još dva vatrogasca i tri civila koji su pomagali na licu nesreće. Niko iz filmske ekipe nije povrijeđen što je potvrdila glumica Angelica Guilen:

Scenarist i režiser filma Edward Norton je bio u blizini kada su vatrogasci gasili požar te je, prema riječima svjedoka, izgledao potreseno. U filmu glume Willem Dafoe, Bruce Willis i Alec Baldwin.

Pročitajte još