Princ Philipe: U posljednji tren otkazao pojavljivanje na misi, Britanci strahuju za zdravlje princa

Piše: Redakcija

Kada je u augustu 2017. godine najavljena izvanredna press konferencija, svi su strahovali od najgoreg – nešto se događa s kraljicom Elizabetom II. Na sreću, takvo što nije bilo u igri, već službena objava odlaska u penziju njenog supruga, princa Philipa. 96-godišnji princ tada je odlučio da će se pojavljivati u javnosti samo u rijetkim situacijama, a sve je sada zabrinuo, naglim otkazivanjem mise na Veliki četvrtak.

tportalIako je već bilo dogovoreno da će prisustvovati, kao i svake godine, misi na Veliki četvrtak, zajedno sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom II i cijelom porodicom, samo nekoliko trenutaka prije dogovorenog odlaska, 96-godišnji princ Philip sve je otkazao.

 – Da će prisustvovati misi, dogovoreno je sedmicama prije, kada smo se nadali da će vojvoda moći prisustvovati, nažalost, Njegovo visočanstvo odlučilo je ne otići – izjavio službeni glasnogovornik palače.

Iako, prema izvorima bliskim kraljevskoj porodici, razlog se krije u njegovim problemima s kukom, te mu je sve teže kretati se, mnogi strahuju da je u pitanju nešto puno ozbiljnije.

U augustu 2017. godine, princ Philip najavio je svoj odlazak u mirovinu, nakon 70 godina službe, no rekao je kako i dalje, s vremena na vrijeme, namjerava prisustvovati nekim društvenim događanjima, a u svemu tome imao je podršku i same kraljice.

No, ako je suditi prema dobrom raspoloženju 92-godišnje kraljice na jučerašnjoj misi u kapelici St. Georgea, istoj onoj gdje će 19. maja vjenčane zavjete izmijeniti princ Harry i Meghan Markle, za zdravstveno stanje svog supruga ne brine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti