Scarlett Johansson: Izazov je biti zaposlena majka

Piše: Redakcija

Uprkos  brojnim filmskim angažmanima, glumica Scarlett Johansson uvijek pronađe vremena za trogodišnju kćerkicu Rose Dorothy.

Nakon razvoda od francuskog novinara i vlasnika marketinške agencije, Romaina Dauriaca, glumica vrijeme s Rose dijeli s njenim ocem.  Tako brižna majka sa svojom mezimicom redovno odlazi na odmore, u šetnje gradom ili na igrališta. Pri tome se svim silama trudi sakriti lice svoje kćerkice i na taj način zaštititi njenu privatnost do čega joj je posebno stalo.

Glumica je u intervjuu za strane medije iskreno priznala kako joj je ponekad teško uskladiti majčinstvo i poslovne obaveze, ali da daje sve od sebe te da ne misli na posao kada dođe kući.

– Divim se zaposlenim majkama. Biti majka i zaposlena žena  je velik izazov. Ponekad imam grižnju savjest dok sam na poslu jer propuštam posebne trenutke s kćerkom, a kad sam s njom, ponekad smatram da nisam dovoljno predana poslu. Potrebno je pronaći ravnotežu – rekla je Scarlett.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti