Naomi Campbell u borbi za ravnopravnost: Treba nam afričko izdanje Voguea

Piše: Redakcija

Ovih dana je supermodel Naomi Campbell u borbi za ravnopravnost. Smatra da bi poznati modni časopis Vogue trebao dobiti i afričko izdanje. Na taj način, smatra, odalo bi se priznanje doprinosu tog kontinenta globalnoj modnoj industriji, koja je na udaru kritika zbog izostank raznolikosti.

Campbell je tokom posjete glavnom trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gdje je učestvovala u modnoj reviji u sklopu Sedmice mode “Arise Fashion Week”, kazala je kako postoji potreba za boljim predstavljanjem tog kontinenta u modnom svijetu.

– Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vouge Afrika. Imamo Vouge Arabia, što smatram napretkom u modnoj industriji – kazala je u intervjuu za Roiters aludirajući na časopis namijenjen čitateljkama i čitateljima Bliskog istoka, čiji je prvi broj izašao prošle godine.

– Afrika do sada nikad nije dobila takvu priliku… priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnom nivou, a mislim da je to pogrešno – kazala je Naomi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti