Tatinim stopama: Pogledajte kako izgleda Tifina kćerka

Piše: Redakcija

Kažu da kćerke i očevi dijele jedan poseban odnos, a ponekad su tate i veliki uzori čije stope njihove kćerke odluče slijediti po svaku cijenu. U ovom slučaju porodična tradicija je showbiznis. Legenda rock’n’ rolla, Mladen Vojičić Tifa, ima jako zgodnu kćerku Saru koja odlično pjeva i svira violinu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2025733944107678&set=a.421717761175979.114609.100000132756369&type=3&theater

Sara Vojičić poput slavnog tate odlučila se za muziku i to rock. Ima bend „Dolia“ u kojem je vokal i violinistica.

– Ljubav prema violini došla je spontano, kad je došlo vrijeme da razmišljam o muzičkoj školi. Nije me niko natjerao da idem u muzičku školu, sama sam to željela. Nisam se mogla odlučiti što želim svirati, klavir ili violinu, i onda sam jednog dana kod bake u stanu sjela da nešto odsviram. Samo sam odjednom odlučila da želim svirati violinu i nisam se pokajala. Imala sam visoke ambicije kad je riječ o violini, ali je pjevanje, ipak, presudilo – ispričala je za Avaz.

Nikad, kaže, nije htjela oca, Mladena Vojičića Tifu pretjerano uplitati u svoju muzičku karijeru, da se eksponira preko njegovog imena.

– Rekao mi je da je uvijek tu za sve što mi treba, ali da treba da se izborim sama. Slažem se s tim, premda u posljednje vrijeme često sjednemo navečer, popričamo o tome šta smo radili, dokle smo stigli i imam njegovu podršku. Sve što snimim, pustim njemu da čuje, jer mi najviše znače njegov i mamin komentar. Na njihovim licima odmah vidim valja li ili ne ono što napravim – kazala je.

👀

Gepostet von Sara Vojičić am Mittwoch, 14. Dezember 2016

Tata ju je savjetovao da sve radi srcem.

– Ako se bavite muzikom, radite to iz srca ili nemojte raditi nikako. Uvijek mi to govori. Drugi savjet je da se od ovakve muzike teško može živjeti u BiH i uvijek me savjetuje da se pokušavam baviti sa što više stvari koje bih mogla iskoristiti, jer nikad ne znam što će me u životu čekati. Slažem se s tim. Dosta sam slična ocu, jer sam veliki emotivac, razumijemo se, na istim smo valnim dužinama – kaže lijepa kćerka pjevačke legende.

Trudi se, kaže, izbjegavati negativna pisanja o ocu jer jako utječu na nju.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ljudi misle da ga poznaju kroz neku priču koja je predstavljena u medijima. Nemam pravo nikome pričati ko je on, ali pogađa me jako, jer ga znam iz druge perspektive i znam kroz što je prolazio. To je ta negativna strana posla kojim se bavi – ističe.

Od oca je naslijedila talent za muziku i emotivnost, koja, priznaje, nije toliko dobra, jer je previše osjetljiva i hipersenzibilna.

– Svi mi kažu da to nije dobra stvar, ali ja to volim. Mama mi često kaže da sam ista tata. Od nje sam naslijedila tu prizemljenost, koja često nedostaje tati i meni, jer smo oboje u svom svijetu, u oblacima.

Gem ⚫️

Gepostet von Sara Vojičić am Mittwoch, 28. Dezember 2016

Pročitajte još