Na mjesto Anne Wintour dolazi muškarac

Piše: Redakcija

Anna Wintour jedna je od najmoćnijih žena u svijetu mode, a na poziciju glavne urednice američkog Voguea došla je prije nevjerovatnih 30 godina.

No,  kako se šuška, Anna planira otići s tog mjesta ovog ljeta iako je kompanija “Condé Nast”, u čijem vlasništvu je  Vogue, oštro demantovala sve glasine. Međutim, još glasnija šuškanja su ta da na njeno mjesto stiže Edward Enninful, urednik britanskog Voguea koji je na toj poziciji zamijenio Alexandru Shulman nakon 25 godina.

Podsjetimo, Edward je ovu laskavu poziciju preuzeo u aprilu 2017. godine, nakon što je iskustvo sticao uređivanjem časopisa i-D i W Magazine, a već je prvom naslovnicom pokazao kako je ozbiljno shvatio svoj novi posao. Naime, stavljanjem problematične manekenke Adwoa Aboah na naslovnicu, Edward je pokazao kako ne misli da šuti o problemu rasne diskriminacije u modnom svijetu, što je svijet dočekao s oduševljenjem. Uz to, Edward ima i veliku listu celebrity prijatelja, zbog čega je vrlo uticajan pa njegov izbor nimalo ne čudi, kao ni činjenica da bi veliku Annu mogao zamijeniti takav neko.

Anna bi navodno trebala napustiti ovu poziciju nakon vjenčanja svoj kćerke Bee Shaffer koja će se tada udati za reditelja Francesca Carrozzinija, sina preminule urednice italijanskog Voguea i Annine bliske prijateljice France Sozzani.

Tokom svoje karijere Anna je promijenila svijet modnih editorijala, a pomogla je i velikim imenima poput Marca Jacobsa i Alexandera McQueena.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti