Nicole Kidman: Zvuči vam banalno, ali ja volim svog supruga!

Piše: Redakcija

Nicole Kidman ponovo je u središtu javne pozornice. Pomalo hladna, često odmjerena glumica snimila je kampanju za novu kolekciju cipela s potpisom Jimmy Choo. Crvenokosa Australka već neko vrijeme sarađuje s ovim poznatim brendom, najprepoznatljivijim po cipelama s vrtoglavim potpeticama.

– Kada sam raspoložena, ja sam ta koja će plesati na stolu sa zmijom oko vrata. Sve mi prijateljice zavide na toj saradnji i mole da im donesem koji par sa snimanja. Volim obuti cipele sa stvarno visokom potpeticom, jer se u njima osjećam više seksi – priznaje Kidman u reklamnoj kampanji zbog koje je promijenila imidž, te veoma podsjeća na legendarnu francusku glumicu Brigitte Bardot.

Osim ove kampanje, Kidman je dala i veliki intervju za posljednji broj časopisa “Vanity Fair” u kojem je poprilično otvoreno govorila i o propalom braku s Tomom Cruiseom. Razveli su se 2001. godine, a tokom braka usvojili su dvoje djece, sada 17-godišnjeg Connora i 19-godišnju Bellu.

Medijska senzacija

Njihov bračni krah je mjesecima bio medijska senzacija u Americi. Koliko su u to vrijeme bili popularan par, svjedoči i činjenica da Nicole i danas u intervjuima mora odgovarati na pitanja o njihovom odnosu.

– Bila sam tako mlada. Bez želje da umanjim važnost onoga što sam imala s Tomom, tek kasnije sam upoznala svoju veliku ljubav. Željela sam da mi se takva ljubav desi, ali nisam znala da li će mi se ta želja ispuniti. Neko vrijeme sam željela da budem sama, da ne uskačem iz veze u vezu, i to je bilo jako dobro, jer sam zaista bila dijete i bilo je neophodno da dam sebi prostora da odrastem – kaže Kidman.

U intervjuu sa Samom Kashnerom, jednim od urednika “Vanity Faira”, Nicole je priznala da joj je razvod s Tomom teško pao. Kako kaže, u to vrijeme snimala je film „Sati” i tumačila lik Virginije Woolf.

– Nekoliko puta smo snimali scenu samoubistva u kojoj ulazim u rijeku s džepovima punim kamenja. Taj ulazak u rijeku naveo me je da shvatim kako želim živjeti. Iako sam tada bila u teškom periodu, ova uloga me je naučila da počnem cijeniti život – govori glumica.

Nicole je i danas zvijezda najgledanijih filmova, ali u vrijeme braka s Tomom, koji je tada bio nestvarno popularan, bili su najtraženiji par na Planeti. Paparazzi su ih pratili u stopu.

– Ima nešto u takvoj vrsti postojanja, jer ako se zaista fokusirate jedno na drugo, počnete da osjećate da ste izolovani i sami na svijetu, okrenuti samo jedno drugom i to je veoma zavodljivo. Znate da na svijetu postoji još samo jedna osoba koja vas razumije i prolazi kroz isto. Vjerujem da nešto slično imaju Brad Pitt i Angelina Jolie, jer niko na svijetu to ne može razumjeti osim osobe koja spava pored vas – kaže Kidman.

Glumica je danas u braku s country zvijezdom Keithom Urbanom s kojim ima dvije kćerke: Sunday Rose i Faith Margaret. Sretna porodica je odlučila da živi u Nashvilleu, daleko od LA.

Zaštititi porodicu

– Mnogo toga morate žrtvovati ako želite da imate porodicu. Nemoguće je odgajati djecu u svoj frci Los Angelesa, gdje se apsolutno sve vrti oko posla. Ja i dalje veoma volim svoj posao, ali onaj umjetnički dio, a našla sam način da se distanciram od dijela koji je vezan za slavu, jer u tom dijelu posla ja nisam našla ono što sam tražila. Imala sam veliku sreću što sam našla nekog ko će mi postaviti pitanje želim li se preseliti u Tennessi i jedva sam dočekala – kaže Kidman.

Kompletan tekst čitajte u printanom izdanju magazina “Azra” (broj 871)

[nggallery id=335]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti