Kritičari napali Chanel i Kaiu Gerber zbog kampanje za luksuzne torbe ‘Gabrielle’

Piše: Redakcija

Kćerka supermodela Cindy Crawford ne samo da je krenula majčinim stopama, već je sa svojih 16 godina postala omiljeno lice i nosila je revije svih poznatih dizajnera, uključujući Saint Laurent, Prada, Burberry i Alexander Wang. Najnovija kampanja Kaie Gerber za Chanel odrađena je ‘kraljevski’, kako i priliči nasljednici rođenoj u modno elitnoj porodici.

Fotografirao ju je kreativni direktor Karl Lagerfeld glavom i bradom, odlučio je da će upravo Kaia biti zaštitno lice jedne od najpoznatijih ženskih torbica ‘Gabrielle’ – koja je ime dobila po samoj osnivačici Gabrielle “Coco” Chanel. A kampanju su snimili u Gabriellinom pariškom stanu piše Independent.

No prizor mlade Kaie Gerber zavaljene na kauču u poznatom stanu na adresi Rue Cambon 31 nije se svidio brojnim ljudima. Prizor su prozvali provokativnim i neprikladnim.

– Trebala bi imati kutiju s ručkom, ona je dijete – rekao je jedan od korisnika Facebooka.

– Stvarno, 16-godišnjakinja? Šta vi to tačno promovirate –  nastavio se niz neodobravanja.

Neki su utvrdili kako sama Gabrielle “Coco” Chanel ne bi odobrila kasting.

– Neosporno je kako je to jedna lijepa mlada dama… premlada, jedva obučena, zanima me kakva bi bila reakcija Gabrielle Chanel? –  napisao je jedan kritičar.

I dok su kritičari glasno napali izbor Kaie za ovu kampanju drugi su ju nazvali prekrasnom i očaravajućom, naglasivši kako mnogi modeli danas počinju raditi sa 16 godina i ranije.

Mladoj Kai ovo nije prvi put da radi kampanju za torbice iznimno ekskluzivnog brenda, u decembru 2017. odradila je kampanju za Versace, kada ju je fotografirao legendarni Steven Meisel.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti