Predstave „Ay, Carmela“ i „Bio je lijep i sunčan dan“ u SARTR-u

Piše: Redakcija

Na zahtjev publike, nakon dugo vremena, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR ponovo se igra predstava „Ay, Carmela“ u ponedjeljak, 11. novembra s početkom u 20 sati. Narednog dana publika će imati priliku pogledati predstavu „Bio je lijep i sunčan dan“ u 20 sati i  u srijedu, 13. novembra s početkom u 19 sati.

Komad „Ay, Carmela“ je najuspješnija predstava ove kuće, koja je dosad imala 206 izvođenja, a donosi  priču o glumačkom i ljubavnom paru, Carmeli i Paulinu u okolnostima španskog građanskog rata, koji su primorani igrati predstavu kao posljednju milost za ratne zarobljenike koje fašisti  sutra namjeravaju streljati.  Sjajni Selma Alispahić i Dragan Jovičić uvijek iznova oduševe publiku.

Predstava „Bio je lijep i sunčan dan…“ je dokumentarna teatarska predstava bazirana na zapisanim sjećanjima 78 građanki i građana Sarajeva na 2. maj 1992. godine. Nastala je prema knjizi „2. Maj 1992 – Bio je lijep i sunčan dan“ koja je po prvi put publicirana 2008. godine u okviru projekta Modul memorije.

Režiju predstave „Bio je lijep i sunčan dan…“ potpisuje Tanja Miletić-Oručević, a u predstavi igraju: Sonja Goronja, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti