Lakše je u dvoje: Nekoliko načina na koje vam partner može pomoći za vrijeme trudnoće

Piše: Redakcija

Bez obzira koliko imate godina, to ne znači da vaša bolja polovica može samo posmatrati kako trudnoća prolazi, zar ne? On je uz vas i spreman je pomoći, a evo nekoliko prijedloga kako da se i on osjeća korisnim i dobro za vrijeme čitave trudnoće.

Kupovina namirnica

Postoji li išta bolje od sedmične kupovine namirnica dok gurate kolica u ledenom dućanu, s trbuhom do zuba i otečenim stopalima? Naravno, to kada možete ostati u udobnosti svog doma i kauča dok on obavlja sve što treba. Iako ste vjerovatno jako izbirljivi i imaš određene ”žudnje” za određenom hranom, pustite ga neka on to obavi. Kikiriki puter, kiseli krastavci i sladoled? Stavite na popis uz sve ostale potrepštine i neka dragi ”odshoppingira”.

Shopping GIF

Masaža stopala

Već spomenuta otečena stopala jedna su od najčešćih muka zadnjeg tromjesečja trudnoće. Zato zamolite dragoga da vam izmasira stopala i omogući taj užitak koji će vas vjerovatno lansirati u svemir relaksacije. Bez obzira je li on majstor masaže ili ne, opuštanje je neizbježno, a vaši natečeni gležnjevi će biti zahvalni baš kao i vi na ovom malom, ali značajnom poklonu – piše 100posto.hr.

Feet GIF

Neka vas pusti da spavate

Šetanje psa ujutro je bio vaš ritual, baš kao i zajednički doručak prije odlaska na posao. Ali stvari su sada malo drugačije, pa mu napomenite koliko vam je san bitan i potreban. Neka preuzme određene obaveze na sebe i prilagodi rutinu u skladu s vašim potrebama.

Pregnant GIF

Stepenice postaju njegova obaveza

Usisavanje i čišćenje prašine na stepenicama vam je postalo ravno naučnoj fantastici pa prebacite tu krasotu od kućanskog posla na svoju ljubav. Da, to uključuje usisavanje, pranje i sve ostale čarolije čišćenja stepenica. Ako nemate stepenice u kući – savršeno za oboje.

Cat Lol GIF by America's Funniest Home Videos

Kuhanje

Jutarnje mučnine reagiraju na mirise hrane? Vrijeme je da se dragi primi kuhače. Stiže i toplo vrijeme idealno za roštiljanje na otvorenom. To automatski znači super hranu, ali i manju izloženost svim mirisima koji inače obitavaju u kuhinji i tjeraju vaš želudac na trostruki salto.

walter matthau cooking GIF by Laff

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti