George Clooney: Poklon od prijatelja beskućnika

Piše: Redakcija

Osim što je izvrstan glumac, George Clooney važi i za veoma dobrog čovjeka. Javnost zna da je glumac uvijek bio srdačan prema jednom beskućniku kojeg zovu Radioman. Fotoreporteri su ih u nedjelju vidjeli kako razgovaraju ispred stana, kada je beskućnik poklonio nešto glumcu u velikoj crnoj kesi. Craig Castaldo, poznatiji kao Radioman, nekadašnji je beskućnik glumca dočekao pred ulazom i dao mu poklon. Pozdravili su se poput starih prijatelja, srdačno rukovali i kratko popričali, ali Clooney je bio u žurbi prema aerodromu.

Glumac je učestvovao u snimanju dokumentarca o Radiomanu 2012. godine. Craigova priča je posebna. Odrastao je u Brooklynu. Kada je napunio 20 godina, roditelji su odlučili da se odsele na Floridu. Nije želio s njima, pa je ostao da živi na njujorškim ulicama. Propio se i godinama je imao problema s alkoholom.

– Biti beskućnik znači biti nevidljiv. Ljudi vas jednostavno više ne doživljavaju kao ljudsko biće. Bio je to jako usamljen period života – kazao je jedne prilike Craig.

Nadimak je dobio jer je uvijek išao s kastefonom oko vrata. Polovinom osamdesetih slučajno je infiltrirao u filmski svijet i iza sebe ima navodno preko stotinjak epizodnih pojavljivanja u raznim filmovima. Sve je počelo polovinom osamdesetih na snimanju serije ‘The Equalizer’ kad su ga snimili dok je pomagao prodavcu novina. Nekoliko godina poslije, bio je u Central Parku kada je odjednom ugledao vatru. Tako je upoznao Robina Williamsa koji je snimao ‘Kralja ribara’.

Završio je na liječenju od alkoholizma i danas, skoro 20 godina kasnije, još uvijek ne pije alkohol. O glumcu George Clooneyu je u jednom razgovoru kazao:

– Ne biste očekivali da čovjek koji ima toliko novca, koji je tako slavan i zgodan, nije potpuna budala.

Radioman je za većinu pojavljivanja u filmovima dobivao kompenzacije, ali vremenom je počeo zarađivati od toga i danas više nije beskućnik. Ipak, izgled mu se nije promijenio, ponekad teško priča, stan u Brooklynu izgleda neuredno.

Pročitajte još