Princeza Caroline o bolnoj istini: Bila sam bliža s dadiljom nego s majkom Grace

Piše: Redakcija

Nije tajna da tranzicija od filmske zvijezde do princeze od Monaca, a ubrzo potom i majke, nije bila lagana za jednu od najvećih ikona Hollywooda Grace Kelly. Nova knjiga otkriva kako je za cijelu porodicu bilo jako teško da ostane bliska. Princ Albert i princeza Caroline, sin i kćerka Grace i princa Rainiera, intervjuirani su za knjigu „Albert II of Monaco, the Man and the Prince“ koja je objavljena povodom njegovog 60.rođendana. U njoj princeza Caroline otkriva:

-Za mog brata i mene dadilja Maureen Wood je bila ključna figura našeg života. Kad smo bili mali sigurno smo bili bliži s našom dadiljom nego s roditeljima – kazala je.

Mladi kraljevići su plakali i molili dadilju da ne ide tokom ljeta na odmor svojoj kući.

princeza Caroline s majkom Grace Kelly

Princeza Kelly sa princom Rainierom, sinom Albertom i kćerkom Caroline

Prije nego što se udala za monegaškog vladara, Grace je bila velika filmska zvijezda, o čemu svjedoči i njen zlatni kipić

Princ Albert II sa suprugom Charleene i sestrom Caroline

Porodica na okupu; Grace, Rainier, Caroline, Albert II i najmlađa kćerka Stephanie

-Danima smo bili tužni. Znalo se desiti da je naša majka pozove da se vrati ranije s odmora – ispričala je princeza Caroline.

Jedan od razloga zbog koje su je voljeli bila je i njena kreativnost. Tako je jedne prilike kad su Grace i Rainier otišli na neko vjenčanje, ona u kući za princa i princezu organizirala malu gala zabavu.

-Odlučila sam da bismo i mi trebali imati svoju gala večeru. Šef kuhinje je spremio specijalni meni, Caroline je obukla jednu od haljina svoje majke, dok je Albert nosio uniformu. I ja sam također nosila toaletu. Potom smo pustili muziku i plesali – prisjetila se Wood.

Prema pisanju „Daily Maila“, roditelji i djeca nisu zajedno večerali sve dok oni nisu napunili 14 godina. Srećom, porodica je bliža danas nego što je to bila prije jedne ili dvije generacije.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti