T.J. Miller uhapšen zbog dojave o bombi

Piše: Redakcija

Zbog lažne dojave o bombi, uhapšen je američki glumac T.J. Miller. Naime, glumac je prijavio ženu s kojom je putovao istim vozom da krije bombu u svojoj torbi. Prethodno je imao verbalni sukob s njom tokom puta od Washingtona do New Yorka. Kako prenose američki mediji, Miller je iz voza pozvao policiju prijavivši da jedna žena smeđe kose, s maramom na glavi, ima bombu u svojoj torbi.

Na policajca, on je rekao da ta žena stalno traži nešto u torbi i izgleda da želi da napusti voz, a prtljag ostavi, nakon čega ga je policajac pitao da li pati od neke mentalne bolesti.

– Ovo je prvi put da sam obavio ovakav poziv, zabrinut sam za ljude u vozu, neko treba da provjeri tu gospođu – kazao je.

Kako se na kraju ispostavilo, policiji je dao pogrešan broj voza, pa je potpuno drugi voz zaustavljen, ispražnjen i pretražen, što je dovelo do velikih kašnjenja. Nikakva bomba nije nađena. U međuvremenu, Miller je svojim vozom redovno putovao za New York. Prema dokumentima koje je objavio FBI, policija je sačekala Millera u New Yorku i pijanog ga izvukla iz voza.

Žena koju je prijavio glumac, izjavila je policiji da je s Millerom imala prepirku, da je on bio glasan i ratoboran u vozu, kao i da je komentarisao njenu frizuru. Millerova prijava dovela je do značajnih višesatnih kašnjenja, kao i do povišene pripravnosti u nekoliko bezbjedonosnih agencija.

FBI je nalog za njegovo hapšenje izdao tek u ponedjeljak, kada je Miller sletio na njujorški aerodrom “La Gvardija”. Glumac je oslobođen uz kauciju od 100.000 dolara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti