Održana modna revija NovamaS Kids Fashion Day: Kreacije nosila i glumica Mediha Musliović

Piše: Redakcija
Sinoć je u prostorijama Bošnjačkog Instituta upriličena modna revija “NovamaS Kids Fashion Day” gdje je predstavljena šesta kolekcija proljeće/ljeto 2018. “Design by A” predstavio je na sinoćnjem Kids Fashion Day-u, uz Irregular choice obuću i Rittas torbice, veselih boja, cvjetnih dezena, za ženu koja odvažno kaže “Da”. I ovog puta predstavljanje kolekcije je oduševilo sve prisutne.
– Moja inspiracija stoji iza velikog slova A, moja mama Azra. Samo velika količina ljubavi može biti ključni faktor da se ovakav događaj desi. Moja djeca “NovamaS” koju beskrajno volim mi je pružaju. U svemu ovome smo zajedno srcem i to je razlog za našu sreću – kaže Alma Musliović, vlasnica agencije “NovamaS”.
Osim malih modela, kreacije su nosile i poznata bh. glumica Mediha Musliović i nejna kćerka Berna Balić. U saradnji s “Design by A”, svoje kreacije je predstavila i dizajnerica Nermina Varešanović. Kroz svoj prepoznatljiv stil i kroj džinsu je dala novu dimenziju njegovim površinskim tretiranjem, međusobnim spajanjem i spajanjem s drugim materijalima. Dječiji modni brend za ovu sezonu pripremio je modele za uzrast od 0-14. U svojoj ponudi, osim dječije konfekcije i obuće za dječake i djevojčice nudi igračke i asesoare.

Pročitajte još