Kako su najpoznatije blizanke Olsen u Hollywood uvele najmlađu sestru Elizabeth i šta su joj savjetovale

Piše: Redakcija
Blizanke Olsen cijelo su djetinjstvo i tinejdžerske godine provele ispred kamera. Mary-Kate i Ashley (31) bile su najpoznatije sestre na svijetu i zarađivale su milione još prije punoljetnosti. Karijeru su započele u sitcomu “Puna kuća, gdje su naizmjence glumile najmlađu Michelle, a pred kamerom počele su se pojavljivati već s devet mjeseci.
Nakon uspješnih filmova i cijele franšize, blizanke Olsen penzionisale su se iz showbiza 2012. godine. Prvo su pokrenule modni brand, a danas su se uglavnom povukle iz svih medija i žive povučeno; Mary-Kate u Parizu s mužem Olivierom Sarkozyjem, a Ashley u New Yorku.Njihova mlađa sestra Elizabeth (29) preuzela je “porodični posao” i postala glumica, a kaže kako su je sestre savjetovale od početka karijere.– Prvo što su me naučile je da je gluma posao. Nikad nisam imala fantazije oko toga da me neko fotografira. Gluma je posao i rad, a postoje drugi načini da privučeš pažnju na sebe umjesto da se izlažeš javnosti. Uvijek postoje načini da zadržite svoju privatnost, a one su me naučile da istovremeno mogu biti dostupna novinarima ako me trebaju za nešto važno – rekla je Elizabeth.

Ona je, kao i njene sestre, karijeru započela kao dijete, i to uglavnom u njihovim filmovima. Prvi put se pojavila ispred kamere kad je imala četiri godine.

No, kad je navršila 10 godina pauzirala je kako bi imala normalno djetinjstvo. Zatim se 2011. pojavila u neovisnom filmu “Martha Marcy May Marlene”, a nakon toga redale su se uspješne uloge u filmovima “Silent House”, “Liberal Arts”, “Godzilla”, “I Saw The Light”, “Wind River”, a već četiri godine u Mervelovim filmovima znamo ju kao Wandu Maximoff, odnosno Scarlet Witch.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti