Deborah Milano održao Master Class s make up artistom Adijem Hasićem

Piše: Redakcija

U nedjelju je u prostorijama kompanije Orbico Beauty-a, brend Deborah Milano održao je Master Class u saradnji s vrhunskim profesionalnim make up artistom Adijem Hasićem. Naime, organizatori su upriličili takmičenje, koje je trajalo od 4. do 17. aprila. Putem Facebooka su izabrane tri sretnice; Merima Šipković Begić, Adla Šarić i Una Stijepić, dok su putem Instagrama izabrane Ivana Milošević i Anela Abdić.

– Dobitnice su iz cijele BiH. Jedna djevojka je došla čak iz Bihaća, putovala je noćas autobusom. Dvije dobitnice su bile po najvećem broju fanova, like-ova, a tri je birao stručni žiri. Djevojke su se zaista trudile i zadovoljne smo. Adi je prije dvije godine prvi put u BiH bio zvanični make-up artist Deborah Milano. Tada smo imali jedno takmičenje, na kojem je Adi pobijedio i od tada sarađujemo – kaže Tomislava Banić-Haas, brend menadžerica Deborah Milano.

Foto: Sanela Babić

U prvom dijelu Master Classa, Adi je šminkao i nudio objašnjenja na modelu u vezi s dnevnim look-om, nakon čega su imale priliku vidjeti kako uz nekoliko make-up trikova dnevni look vješto pretvara u noćni. U drugom dijelu dobitnice su šminkale svoje modele. Svih pet dobitnica su na kraju dobile Certifikat o završenom Master Class Deborah Milano & Adi Hasić.

– Sve je počelo kada sam ja pobijedio na takmičenju make up artista. Dvije godine nakon toga sam tu da obučim ove divne djevojke. Kroz devet godina rada sam morao naučiti biti strpljiv, posebno sa ženama koje su često nestrpljive. Zadovoljan sam učesnicama, imale su dosta pitanja za mene i imali smo interakciju – kaže Adi Hasić, make-up artist.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti