VIDEO/Festival savremene žene u Tuzli: Više od 100 uspješnih žena s pet kontinenata na jednom mjestu

Piše: Redakcija

BiH je prošle sedmice postala bogatija za još jedan izvrstan festival koji je u Tuzli okupio više od 100 uspješnih žena s pet kontinenata. Ove uspješne žene su na 40 panela ispričale svoje životne priče, kako je izgledao njihov put do uspjeha, govorile su o preprekama na tom putu do uspjeha, ali i načinima njihovog rješavanja. Od samog otvaranja Festivala savremene žene koje je upriličeno u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, interesovanje publike bilo je ogromno.

Glavni cilj festivala bio je prepoznati potencijale i povezati žene, omogućiti transfer znanja, iskustva i samopouzdanja između žena, a sve s ciljem stvaranja boljeg i pravednijeg društva.

Prvog dana Festivala održano je 19 panela u tri sale, gdje su neke od tema bile „Žene u muškom biznisu“, „Značaj greške“, „Novi trendovi ljepote“, „Zajedno smo jače“, „Fitnesom do zdravlje“…, a na temu „Ženska snaga brenda“ govorila je i Jovana Marković Vidaković, direktorica marketinga grupacije Avaz.

Drugi festivalski dan otvorila je NASA astronautica, Nicole Stott, čije je predavanje plijenilo veliku pažnju, jer su svi željeli čuti kako je to van ovih okvira i kakav je osjećaj otići tako daleko.

Pored ovog predavanja, sjajnim pričama o svom životu, motivacijsko predavanje održala je Maja Volk. U isto vrijeme je Nataša Pavlović Bujas iz Blumen Groupa održala predavanje o temi „Hrabro u novi početak“, dok je treća sala ugostila temu “ Women in India“, gdje su o svojim životima pričale Samya Shukla (Amrita Sher-Gil Cultural Center), te Ankita Sood (Yoga and lifestyle).

Svi prisutni su teško birali na koje predavanje će prvo ići, jer je uslijedio niz sjajnih tema, a dr. Ermina Iljazović, te dr.Vesna Kesić su svojim predavanjem o temi „Moj život moja pjesma“ definitivno ohrabrile sve da moraju misliti na sebe i na svoje zdravlje i na svaki novi dan. Kako je biti „Žena zmaj“ i kako je biti uspješna, poslovna, uporna i hrabra žena govorile su Irena Jakimovska  i Milena Vrhovac.

Osim njih, svoja iskustva su podijelile  i Dunja Tadić, dr. Mirela Delibegović s Univerziteta u Aberdinu, Edina Papo, Aja Jung, Jelena Tamindžija , Belma Tvico, te Ana Bavrka.  Svi medijski radnici mogli su učiti od najboljih na našim prostorima, jer su temu Naša slika medijska govorile  Slavica Brajović, Biljana Knežević, Sanela Prašović Gadžo, te Minja Šuković, a njihov panel moderirao je Emir Cocalić.

Mlađe generacije bile su  oduševljene predavanjem Instagram diva, a o temi „Poruka koju šaljemo u svijet“ , dok su panelistice bile Samira Petrešin (Prekardašijan), te Erna Saljević (Diva is back).

Predavanje koje je uslijedilo bilo je „ Kako dalje?“ gdje su govorile Emina Abarahamsdotter, Klelija Balta, Emina Ganić i Vildana Selimbegović. A nakon toga su govorile „Herione našeg vremena“, Šejla Cocalić, Senita Slipac, Đemila Talić Gabriel i  Schaharsad Vakilzadeh.

Kao šlag na tortu cjelokupnog prvog i jedinstvenog Festivala savremene žene u Bingo City Centru održana je humanitarna revija “Za ljepši osmjeh dječiji”. Prisutni su mogli pratiti fantastičnu reviju tuzlanske modne kreatorke Senade Brković, a prekrasne haljine nosile su  „Superžene“ i manekenke.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti