U Sarajevu premijerno prikazana nova hit serija “Konak kod Hilmije”

Piše: Redakcija

Ako je u bivšoj Jugoslaviji Sarajevo imalo najbolju rock školu, u godinama nakon rata, najbolji izvozni proizvod BiH je humor. Nakon regionalno popularnog serijala „Lud, zbunjen, normalan“, scenarista Feđa Isović je ponovo pokazao scenarističke bravure kad se latio pera i napisao scenarij za novu seriju „Konak kod Hilmije”, čije prve dvije epizode su premijerno prikazane danas (srijeda 25.april,op.a), u sarajevskom kinu Meeting Point. Reditelj Elmir Jukić ima razloga za osmijeh. Nakon što je u New Yorku na nedavno završenom Bosanskohercegovačkom Film Festivalu film “Žaba”, koji je režirao dobio nagradu za najbolji film i nagradu za najboljeg glumca, Jukić je ponovo briljirao i u „Konaku kod Hilmije”, što se moglo vidjeti i na osnovu reakcije publike u Meeting Pointu. Glumačka ekipa koja interpretira period Drugog svjetskog rata i okolnosti koje vladaju u tom periodu u Sarajevu, također je impresivna. Hilmiju, vlasnika konaka, igra izvrsni Emir Hadžihafizbegović. Kod Hilmije dolaze svi: komunistički ilegalci, ustaše, četnici, njemački oficiri… Konak je mjesto gdje jedni drugima kuju zavjere.

Glumačka ekipa serije “Konak kod Hilmije” sa scenaristom Feđom Isovićem i rediteljem Elmirom Jukićem

U sitcomu igra i Tarik Filipović. Njemu je pripao zadatak da publiku zabavi i nasmije ulogom njemačkog oficira Shilinga.Osim Shilinga, u podrumu konaka se kriju dvojica rudara, partizanski ilegalaci, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja.

Uloga Hilmijine kćerke Azre pripala je sjajnoj Mariji Pikić koju smo imali priliku gledati i u novijim epizodama LZN, kao i u filmu „Snijeg“ rediteljice Aide Begić. Serija će se prikazivati na Top kanalu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti