Sandra Bullock: Bila sam žrtva uznemiravanja

Piše: Redakcija

Sandra Bullock našla se u središtu pažnje zbog filma “Ocean’s 8” u kojem glumi s Kate Blanchet, Anne Hathaway, i s Rihannom. U jednom intervjuu govorila je i o pokretu “Vrijeme je isteklo”, ali i tome da je sama bila žrtva seksualnog uznemiravanja kada joj je bilo 16 godina.

– Lako je dati novac ljudima koji su nevjerovatno hrabri i otvoreni – kazala je glumica koja je donirala pola miliona dolara pokretu.

– Pokret ne postoji samo zbog glumaca, već i zbog samohranih majki koje su zlostavljane, maltretirane i seksualno uznemiravane. Naša dužnost je da uradimo sve što je u našoj moći da im pomognemo. Mogu sa sigurnošću da kažem da ne postoji osoba koju znam, a da nije doživjela neku vrstu uznemiravanja ili ne zna nekoga kome se to dogodilo. Dogodilo se i meni kada sam imala 16 godina. Osjećaš se paralizovano. Donedavno je to bila sramota žrtve, a ne počinitelja – kazala je Sandra.

Dodala da je veoma sretna u vezi s Brianom.

– Veoma je ljubazan. Djeci je on na prvom mjestu, a ja na drugom, ali sam to prihvatila jer je mnogo zabavniji i bolje postupa s njima od mene.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti