Nissan GT-R: Revolucija na stazama

Piše: Redakcija

Nissan GT-R Nismo  biće dostupan u Japanu krajem februara 2014., u SAD-u i Evropi kasnije u 2014. godini.

Rekordi se ruše, a snovi ostvaruju na predstavljanju modela Nissan GT-R Nismo. Taj model orijentisan na utrke, donosi „tvornički podešenu” dinamiku superautomobila s revolucionarnom poboljšanom aerodinamikom i izrazito preciznim upravljanjem. Nissan GT-R već je u automobilskom svijetu poznat kao jedan od superautomobila s najboljim performansama, a sada su u Nissanu iskoristili desetljeća iskustva u utrkama koje je prikupio Nismo, specijalist ovog branda za motorsportove, kako bi razvili vrhunski Nissan GT-R.

Nissan GT-R Nismo odlikuje se ekskluzivnim dizajnom koji prihvata staru filozofiju utrka prema kojoj oblik treba pratiti funkcije. Raspolaže mnogobrojnim tehnologijama inspirisanim motorsport disciplinama, kako bi se performanse automobila unaprijedile kroz poboljšanu aerodinamiku, ovjes i pogonski sklop, stvarajući time uravnoteženu mašinu, koja se jednako dobro snalazi i na cesti i na stazi.

Carlos Ghosn, glavni izvršni direktor Nissana, kaže da je to najbrži Nissan GT-R u istoriji: „Vrijeme u kojem prelazi krug je 7:08,679 i možemo opravdano reći da Nissan GT-R Nismo drži rekord među vozilima u masovnoj proizvodnji za krug na stazi Nürburgring Nordschleife, što je zlatni standard dostignuća visokih performansi.”

Pročitajte još