Novi trend bikini zone: Uzgojite “šumicu”!

Piše: Redakcija

Godinama su žene bile uvjerene da muškarci žele izgled bikini zone kakav imaju porno zvijezde. Ali nova anketa sugerira da je vrijeme da na stranu stavimo vosak, lasere i britvice, jer se ženama više “ne da zamarati”, a njihove muškarce ionako nije briga

gwyneth web

I neke svjetske zvijezde priznale su da dolje uzgajaju “šumicu”. U septembru je Gwyneth Paltrow priznala da joj “tamo dole vlada vibra iz 70-ih”.

“The Telegraph UK” izvještava o novoj anketi online apoteke U.K. Medix, u kojoj je učestvovalo 1.870 žena. Čak 51 posto njih priznalo je da ne stilizira ili njeguje izgled svojih stidnih dlaka, dok ih 45 posto priznaje da im se više ne da zamarati da ih održavaju.

A šta muškarci misle? Partneri od 62 posto žena preferiraju prirodan izgled.

U aprilu, anketa koju je provela kompanija Nads, s više od 1.000 muškaraca, otkrila je da muškarcima nije najdraži “brazilski izgled”, nego “uredno podšišano” međunožje, drugim riječima dobro održavan “ženski vrt”.

Od ispitanih muškaraca, 43 posto preferira izgled Bermudskog trokuta (tj. podšišana i sa strane depilirana bikini zona), 17 posto vole izgled “piste za uzlijetanje”, 15 posto voli podšišane dlačice u obliku srca, dok samo 12 posto preferira totalnu “brazilku”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti