Vjenčanje stoljeća kao noćna mora za policiju: Ulice Windsora mogle bi se pretvoriti u Sarajevo

Piše: Redakcija

Britanska policija izrazila je zabrinutost za sigurnosnu situaciju na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle koji su odlučili da na dan vjenčanja kroz grad prođu u vozilu bez krova, piše Daily Mail.

Sigurnosne službe zabrinute su da bi mladenci mogli biti meta snajperskog napada, a potencijalno opasnu situaciju uporedili su sa “ulicama Sarajeva 90-ih godina tokom balkanskih ratova”.

-Situacija je toliko opasna da bi se ulice Windsora mogle pretvoriti u Sarajevo, gdje su snajperi pucali na civile 1990-ih- upozorili su policijski zvaničnici.

Ruta duga nešto više od tri kilometra prolazi pored stotina stanova, kuća, balkona i prodavnica koji imaju neometan pogled na uske ulice Windsora.

Vjenčanje Harryja i Meghan 19. maja osiguravat će čak 3.000 policajaca, što je jedan od najzaštićenijih događaja u britanskoj historiji.

Potencijalna prijetnja su teroristi inspirisani napadima al-Qaede, irski republikanci, ili čak usamljeni napadači, a za sigurnost će se pobrinuti i policajci naoružani snajperima koji će biti smješteni na krovovima okolnih zgrada.

Sve prodavnice i okolne zgrade bit će pretražene neposredno pred događaj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti