Zbog veličanja “Za dom spremni” protiv Mije Martine Barbarić podnijeta disciplinska prijava

Piše: Redakcija

Na temelju članka 56 Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine i članka 31 Uredbe o pravilima disciplinskog postupka za disciplinsku odgovornost državnih službenika u organima državne službe u FBiH, federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić podnijela je danas disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, državnog službenika postavljenog na radno mjesto stručni saradnik za odnose s javnošću i međunarodne odnose u kabinetu ministrice.

Mija Martina Barbarić je 22. novembra 2013. godine podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala: “Za dom spremni”, a čime je, navedeno je u obrazloženju za prijavu, počinila povredu službene dužnosti iz članka 55, stavak 2, točka a Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine.

– Zakon o državnoj službi jasno propisuje odgovornosti državnog službenika. Smatram da državni službenici moraju brinuti o ugledu institucije u kojoj rade i o svom ličnom, ne samo prilikom obavljanja službenih dužnosti, već i van radnog vremena. Pridružujem se svim brojnim reakcijama i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglašavam da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno lično mišljenje i učinit ću sve da se takvo ponašanje najoštrije sankcionira – kazala je Đurić.

Podsjećamo Mija Martina Barbarić je u četvrtak uvečer na svom Facebook profilu podržala hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića napisavši: “Za dom spremni!!!! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ!!!! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem”.

U osudi pjevačice pridružili su se i mediji u Hrvatskoj. Tako “Jutarnji list” u petak piše: “Tako je Mija Martina podržala Šimunića kojeg je hrvatsko pravosuđe kaznilo s maksimalnom novčanom kaznom zbog skandiranja ustaškog poklika “Za dom spremni” na stadionu Maksimir nakon utakmice Hrvatska – Island”.

[nggallery id=364]

 

 

Pročitajte još