Zvijezda EastEnders-a Barbara Windsor: Boluje od Alzheimerove bolesti

Piše: Redakcija

Glumici Barbari Windsor, zvijezdi serije “EastEnders”, dijagnosticirana je Alzheimerova bolest. Ovu informaciju u intervjuu objavljenom u četvrtak u The Sunu otkrio je njen muž Scott Mitchell.

Glumici je bolest dijagnosticirana prije četiri godine, ali detalji su tek sada objavljeni. Windsor (80) uzima terapiju, ali gubitak pamćenja i zbunjenost u posljedniih nekoliko sedmica su sve izraženiji.

– Prvo, nadam se da će priča o ovome pomoći drugim porodicama čiji se voljeni bore s ovom bolešću. Drugo, želim da javnost bude upoznata o situaciji jer Barbaru svi jako vole i ona voli razgovarati sa svima. Dakle, umjesto da živim u strahu da bi se u javnosti mogla uznemiriti ili zbuniti, želim da ljudi znaju da je njeno ponašanje čudno zbog Alzheimera – kazao je Mitchell.

Prisjetio se i trenutka kada su saznali dijagnozu.

– Počela je plakati, uhvatila me za ruku i rekla da joj je žao, a ja sam joj rekao da ćemo biti ok – kazao je Mitchell.

Prve simptome bolesti primijetili su 2009. godine, kada je Barbari bilo teško da zapamti tekst iz scenarija. Zaboravnost i zbunjenost su do 2016. godine bili sve gori, a na kraju je dogovoreno da će napustiti seriju “EastEnders”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti