Znate li kako je trebala završiti “Zgodna žena”?

Piše: Redakcija

Producent i nekadašnji čelni čovjek Disney studija Jeffrey Katzenber (67) koji je 1990. sudjelovao u snimanju romantične komedije ‘Zgodna žena’ imao je, kako sada tvrdi, potpuno drugačiji plan o tome kako bi se radnja filma trebala odvijati.

Lik holivudske prostitutke Vivian Ward koju glumi Julia Roberts (50), a u koju se zaljubi bogati biznismen Edward Lewis kojeg je utjelovio Richard Gere (68), osvojio je kritičare i publiku, ali sudbina filma u originalnom scenariju nije bila ni blizu romantiziranoj bajci.

Producent Katzenber otkrio je ove sedmice za američki Daily Mail kako sretan kraj isprva uopće nije bio u planu, a romantična se komedija vrlo lako mogla pretvoriti u tragičnu dramu. Film je naime prvobitno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Angelesu, a Vivien je trebala biti ovisnica.

Screenshot | Autor: Screenshot

Film Zgodna žena se prema početnoj ideji trebao zvati ‘Tri hiljade‘ (po svoti novca koju je Edward trebao isplatiti Vivian na kraju njihovog druženja), a raspravljalo se i o tome da bi Vivian koju je odglumila Roberts na kraju filma trebala umrijeti od predoziranja.

Slikovni rezultat za pretty woman

– Istina je, Vivian je trebala umrijeti od droge. Originalni je scenarij čak bio poslan i na filmski festival Sundance a film je dobio pohvale jer je zadirao u uvijek popularne teme kao što su novac, seksualnost i prostitucija – ispričao je Katzenberg i dodao kako je redatelj Gary Marshall (81) srećom, bio dovoljno mudar da iznese ideju koja je sve promijenila.

– Marshall je rekao da bismo trebali izmijeniti cijeli koncept jer ljudi žele bajku i sretne završetke. Stvarno mi je drago danas što smo ga poslušali – zaključio je Katzenber.

Film je zaradio 460 milijona dolara, a glavna glumica Roberts osvojila je Zlatni globus i bila nominirana za Oscara.

Slikovni rezultat za pretty woman

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti