Troškovi za svadbu princa Harryja su nevjerovatnih 566.000 eura

Piše: Redakcija

Pripreme za vjenčanje princa Harryija i Meghan Markle, koje je zakazano za 19. maj, uveliko su u toku, a prema nekim procjenama, svadba će koštati 566.000 eura, piše CNN.

U tu procjenu, međutim, nisu uključeni troškovi za sigurnosne mjere, navodi CNN, koji se poziva na mišljenje “luksuznog planera za vjenčanja iz Londona“. Na svadbu je pozvano oko šest stotina gostiju, dok će proslavu moći posmatrati 2.640 “običnih građana“.

Osim prirema za vjenčanje, tu je i obaveza opremanja njihovog doma. Otkako je iz Kanade stigla u London, Meghan Markle s princom Harryjem živi u manjoj kući na posjedu Kensingtonske palače. Prema pisanju „Daily Maila“ princ i bivša glumica će se preseliti u Apartman 1 Kensingtonske palače. Posljednji vlasnik apartmana bio je kraljičin rođak Richard, vojvoda od Gloucestera, koji je ovdje živio s porodicom. Budući da su mu djeca odrasla i odselila se Richard je predložio Harryju da postane novi stanar sa svojom suprugom, jer je posjed i suviše veliki za njega. Kako bi svi detalji bili realizirani, mediji pišu kako princ nadgleda gotovo svaki segment gradnje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti