U Sarajevu protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića: Građani ujedinjeni u traženju istine

Piše: Redakcija

Stotine građana, prijatelja i članova porodice okupilo se večeras na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu kako bi iskazali protest zbog neadekvatnog reagovanja nadležnih institucija, a povodom tragične smrti dvojice mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića. Protest su organizirali očevi nastradalih mladića,   Muriz Memić i Davor Dragičević, a s ciljem da se  ponovo ukaže na nesavjestan rad Tužilaštva Kantona Sarajevo, ali i rad nadležnih institucija u Banjoj Luci.

Naime, Tužilaštvo KS slučaj Dženana Memića karakteriše kao saobraćajnu nezgodu iako je prethodno tretiran kao ubistvo za šta postoje i dokazi kako je ranije potvrdio Muriz Memić. On ovim sedmim okupljanjem u Sarajevu želi  ukazati na tu činjenicu.

– Sedmi put organiziram proteste zbog nerada Tužilaštva Kantona Sarajevo. Ja od početka stojim pri svom stavu, a Tužilaštvo je mijenjalo kvalifikacije od saobraćajne nesreće do ubistva i obratno – kazao je Memić za Dnevni Avaz.

Podsjećamo, Dženan je 7. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede, od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

Kroz istu patnju prolazi i porodica Dragičević. Naime, Davorov sin David nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo tijelo je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, 24. marta. I njegova porodica također sumnja na ubistvo, a ne na nesretan događaj te je upravo ta činjenica ono što je povezalo ovu dvojicu očeva da zajedno izađu na ulice i traže pravdu za svoje sinove.

Foto: A. Durgut

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti