Otkriveni detalji s kraljevske zabave: Poznati uživali u plesu

Piše: Redakcija

U Frogmore Houseu, palati iz 17. vijeka unutar dvorca Windsor, Meghan Markle i princ Harry, odnosno vojvotkinja i vojvoda od Sussexa, priredili su zabavu nakon vjenčanja. Na zabavu je bilo oko 200 ljudi, dok je na večeri prije toga bilo 600 zvanica. Meghan i Harry dovezli su se u kabrioletu Jaguar E-Type Concept Zero, a mlada je nosila bijelu Stelle McCartney haljinu i prsten s akvamarinom koji je pripadao pokojnoj princezi Diani.

Iako je zabava bila privatnog karaktera, detalji s nje su polako počeli da se pojavljuju. Tako je objavljeno da je  govor držao princ Charles kao domaćin, te princ William i Harry, ali i sama Meghan, što je bilo još jedno  kršenje tradicije.

Harry je zahvalio svojoj supruzi na svemu što je uspjela izdržati.

– Izvrstan smo tim. Jedva čekam provesti svoj život s tobom – rekao je Harry.

On se nakon toga okrenuo prema gostima i pitao: “Zna li neko svirati klavir?”

Ubrzo nakon toga se pojavio  Elton John koji je svojim hitovima  “Your Song”, “Tiny Dancer”, “Circle Of Life” i “I’m Still Standing” zabavio sve prisutne. Ipak, prvi ples bio je funky klasik “Land of the Thousand Dances” Wilsona Picketta iz 1966. godine.

Meghan je zahvalila kraljevskoj porodici jer su je prihvatili te naglasila kako će se nastaviti boriti za razne vrijednosti, između ostalih i feminizam.

– Pronašla sam svog princa – navodno je rekla.

Na meniju su, između ostalog, bili burgeri kao ponoćni snack, pili su se kokteli, a jedan se zvao “Kad je Harry sreo Meghan”. Gosti su se zabavljali igrajući “bong s pivom”, američku igru ispijanja piva, u kojoj je pobijedila teniserka Serena Williams, koja je na svom Instagramu otkrila kako je ispod duge, cvjetne haljine za svadbu obula patike kako bi joj bilo udobnije.

Glumac George Clooney plesao je s Meghan, vojvotkinjom Kate, a na kraju ga iz naručja nije ispuštala Sarah Ferguson Fergie. Raspoložen za ples bio je i komičar James Corden. Na zabavi je DJ bio Sam Totolee, koji je puštao muziku i na vjenčanju Pippe Middleton, a u jednom trenutku za pultom se našao Idris Elba.

Sve je završilo oko 1 sat, a after party bio je u privatnoj kući u Londonu.

https://www.instagram.com/p/BjCKcoXl36j/?tagged=meghanmarkle

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti