Vjenčani buket Meghan Markle nakon slavlja završio na grobu

Piše: Redakcija

Buket koji je vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (36) nosila u subotu na vjenčanju s princem Harryjem (33) u kapeli St. Georgea u Windsoru završio je – na groblju. Ipak, nije riječ o nekoj bizarnoj ideji bivše glumice, već o kraljevskoj tradiciji.

Tradiciju da se cvijeće nakon kraljevskog vjenčanja šalje na Westminster Abbey groblje na grob ‘nepoznatom borcu’ uvela je još kraljica Elizabeta nakon svog vjenčanja 1947. s kraljem Georgeom VI, u spomen njenom bratu Fergusu koji je poginuo 1915. u Prvom svjetskom ratu.

Buket bivše glumice dizajnirala je aranžerka Philippa Craddock, a završio je na grobu nepoznatog borca na kojem Britanci odaju počast svim žrtvama Prvog svjetskog rata, ali i svima koji su kasnije poginuli u bilo kojoj internacionalnoj borbi Britanske vojske.

“Grob nepoznatog borca” poznat je u cijelom svijetu kao simbol žrtve i hrabrosti svih poginulih vojnika iz Prvog svjetskog rata, i navodno je jedini spomenik u Abbeyju preko kojeg niko nije prošao. Inače, cvijeće od kojeg je napravljen vjenčani buket Meghan Markle navodno je izabrao sam princ Harry i ubrao ga iz svog vrta ispred palače Kensington, prenosi 24 sata.hr.

Foto: AFP

Pročitajte još