Svi pričaju o humanosti Meghan Markle: Udomila psa

Piše: Redakcija

Supruga princa Harryja, Meghan Markle već nekoliko mjeseci su u centru javnosti. Mnogi su jedva čekali kada će se dogoditi vjenčanje godine. Od tada se prati svaki njen korak, gest, odjevna kombinacija, osmijeh… Ali ono o čemu se malo govori jeste da je Meghan udomila psa iz azila, te da promovira udomljavanje kad god joj se za to ukaže prilika. Prije tri godine, bigl po imenu Gaj sjedio je u skloništu i čekao svoj red za eutanaziju. Pronašli su ga kako luta sam šumom, a uprkos tome što je imao samo tri godine, niko ga nije usvojio, a njegovi vlasnici nikada nisu došli da ga traže.

No, srećom za ovog malog psa, od tada su se mnoge stvari promijenil. Udomila ga je ni manje ni više nego Meghan Markle, te je on sada počasni član kraljevske porodice u Engleskoj. Meghan je usvojila Gaja još 2015. godine, nakon što ga je vidjela na jednom događaju koji promovira udomljavanje pasa u Ontariju.

– Sjedio je tamo, s onim velikim tužnim očima, izgledajucći tako depresivno. Bio je neodoljiv – kazala je Meghan za “The Guardian”.

U to vrijeme, Meghan je bila “samo” glumica, a osnivač azila u kojem je Gaj živio nije ni slutio s kim ide na upoznavanje. Gaj je tada išao na zvanično uponavanje s Meghan, a ubrzo nakon toga je postao i njen ljubimac i zvijezda njenog Instagrama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti