Ove poznate dame odlučile su postati veganke i zbog toga nikada nisu požalile

Piše: Redakcija

Ariana Grande, Jessica Chastain, Pamela Anderson, Jenna Dewan Tatum i Beyonce samo su neke od poznatih dama koje su odlučile promijeniti način ishrane, a nikada nisu požalile.

Svaka od ovih poznatih dama imala je svoj lični razlog zašto je iz prehrane izbacila meso, ali i sve proizvode životinjskog porijekla. I dok se neke odlučuju za veganstvo samo kada rade na velikim projektima, druge su se odlučile u potpunosti prebaciti na vegansku kuhinju.

Miley Cyrus

Kolika je zaljubljenica u životinje, govori i podatak da je zbog njih odlučila postati veganka. Miley Cyrus striktno se drži veganske kuhinje, a čak je i tetovirala simbol veganstva na svojem tijelu. ‘Veganka zauvijek’, napisala je 2017. godine nakon što se tetovirala.

Jenna Dewan

U jednom od svojih intervjua Jenna Dewan otkrila je kako je meso posljednji put pojela kada je imala 11 godina. Tada je na televiziji vidjela prilog o klaonicama i jednostavno prestala jesti životinjske namirnice.

-Podupirem veganstvo, ne samo zbog našeg zdravlja, već i zbog okoliša, ali i etičkih i ostalih razloga – kazaa je.

Beyonce

Svaki put kada se priprema za neki veliki nastup, turneju ili događanje, slavna Beyonce samoj sebi postavi ‘veganski izazov’. Kada se pripremala za Coachellu, čak je zatražila i potporu obožavatelja te ih pozvala da joj se pridruže u veganskoj dijeti.

Jessica Chastain

Slavna oskarovka, crvenokosa Jessica Chastain 2017. godine otkrila je da je postala vegankom kad je shvatila da ima premalo energije, ali i kada su joj se pojavili problemi s holesterolom. Nakon što je dvije sedmice iskušavala vegansku prehranu shvatila je da ima mnogo više energije.

-Postati veganka nije nešto o čemu sam sanjala. Jednostavno sam slušala ono što mi govori moje tijelo – kazala je.

Lea Michele

Glumica Lea Michele godinama je bila između vegetarijanstva i veganstva.

-Živim veganstvo u potpunosti, i mislim da je to jako važno. Ako se trudiš i kod kuće održavati zdrav život, kada ti dođe želja za grickalicama, nećeš se hraniti nezdravo. Najvažnije mi je da imam mnogo voća i povrća – izjavila je 2017. godine.

Venus Williams

Teniska zvijezda otkrila je u intervjuu za magazin Health da se u potpunosti prebacila na sirovu vegansku prehranu nakon što joj je dijagnosticirana autoimuna bolest.

-Čim sam počela, odmah sam se zaljubila u taj koncept da hraniš tijelo na najbolji mogući način. Ne samo da mi pomaže na terenu, već imam osjećaj da činim pravu stvar za samu sebe. Definitivno mi je to promijenilo život – rekla je Venus Williams.

Ariana Grande

Mlada pjevačica Ariana Grande još je 2014. godine priznala da ju je ljubav prema životinjama potaknula da postane veganka.

-Životinje volim više nego neke ljude. Ponekada je teško večerati u restoranima, no zato ne mogu promašiti ako se držim onoga što znam – povrće, voće, salate – a kada stignem kući, pojedem i nešto konkretnije – kazala je.

Carrie Underwood

Pjevačica Carrie Underwood odrekla se mesa još u dvadesetim godinama, ali isto tako je priznala da biti u potpunosti veganka zahtijeva puno truda.

-Želim svim silama biti veganka, hiljadu posto, no uz putovanja i mnogobrojne gaže to je teško. Ponekad čak pojedem malo bjelanjka ili sličnoga za doručak.

Alicia Silverstone

Glumica Alicia Silverstone otkrila je gostujući kod Oprah Winfrey da je postala veganka tri godine nakon snimanja filma ‘Djevojke s Beverly Hillsa’ i nikada nije požalila.

-Imala sam često bijele oznake pod noktima, koji su uz to bili i krhki, a sada su nevjerojatno očvrsnuli, tako da ih ne mogu savinuti. Bjeloočnice su mi puno bjelje, a i manji su mi jastučići ispod očiju – kazala je glumica, a prenosi tportal.hr.

Pamela Anderson

U blogu ‘Fight Fake Food, Not Fake News’ Pamela Anderson otkrila je zašto je postala veganka.

-Biti vegan više je od toga da prestaneš jesti životinjske proizvode. Veganstvo je mnogo više od toga. Vegani žele spasiti životinje, spasiti sebe, spasiti naše društvo, ali i planet!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti