Sigurna kuća opremljena novim sadržajima: Kompanija Avon jedna od donatora

Piše: Redakcija

Jučer je u prostorijama Academy 387 upriličena dodjela priznanja i zahvalnica povodom uspješno završenog projekta revitalizacije Sigurne kuće u Sarajevu. Naime, kuća koja služi kao sigurno utočište za žene, žrtve nasilja u Sarajevu, ovih je dana dobila novo ruho, prvenstveno zahvaljujući društveno odgovornom projektu iza kojeg stoje svjetski poznati DJ Solomun, organizacija Klabika.

Upoznavši se sa situacijom u vezi sa Sigurnom kućom, Mladen Solomun koji je u muzičkom svijetu poznatiji kao DJ Solomun, odlučio je da sredstva od projekta Klabika III Solomun Trilogy budu usmjerena na revitalizaciju ove institucije.

– U ukupnom iznosu od 30 hiljada maraka uspjeli smo podržati deset različitih programskih aktivnosti u Sigurnoj kući. Između ostalog, osvježili smo interijer, nabavili određenu opremu, organizirali smo sobu za slobodne aktivnosti i što je još važnije, pokrenuli niz aktivnosti u kojima učestvuju štićenice kuće. Osim toga, osposobili smo i korištenje terase koja je pretvorena u prijatan prostor na otvorenom – kaže Mersel Bujak iz organizacije Klabika.

Modna dizajnerica Hana Sirćo predstavila je projekat osnaživanja žena iz Sigurne kuće, nakon čega je upriličena ceremonija dodjele priznanja i umjetničkih slika svim partnerima projekta.

– Zahvalni smo svakome ko prepozna važnost redovnog djelovanja Sigurne kuće i podrži naše napore da konstantno unapređujemo uvjete boravka u njoj. Za nas je veoma važno da radovi koji su poduzeti u sklopu ovog projekta nisu bili samo infrastrukturni, već su bili poticaj za bolju aktivaciju štićenica u cilju podizanja samopouzdanja i ekonomske nezavisnosti – kaže Jasminka Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije.

Kao zahvalnicu partnerima projekta, Emina Kujundžić, multimedijalna umjetnica iz Sarajeva poklonila je svoj rad iz serije Sweet Violence, koji je reproduciran za sve ključne partnere projekta kao simboličan poklon. Jedan od partnera bila je i kompanija Avon, koja podržava projekte Fondacije lokalne demokratije dugi niz godina.

– Ponosno možemo reći da je Avon kompanija podržavala projekte proteklih godina, te su bili naši partneri i u kampanjama za dizanje svijesti o problemu nasilja u porodici. Kao društveno odgovorna kompanija, Avon u srži svog poslovanja ima dobrobit žene, te podržavanje ovakvih projekata je dio onoga što činimo već dugi niz godina – kaže Šejla Korjenić, PR specijalist kompanije Avon u BiH.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti