Jessica Alba: Loša navika u odgoju djece

Piše: Redakcija

Poznata glumica Jessica Alba majka je troje preslatkih mališana, a roditeljstvo joj je najvažnija stvar u životu te se uvijek trudi biti što bolja majka. Ipak, niko u tome nije savršen pa tako ni glumica, no ona je svjesna svojih grešaka i nastoji da ih bude što manje. Iako su njena djeca, 10-godišnja Honor, šestogodišnja Heaven i petomjesečni Hayes, pravi sretnici što imaju pažljivu majku poput nje, nekim metodama kojima se koristi u odgoju svog “fantastičnog tria” glumica se ipak ne ponosi.

– Želim da me moja djeca guraju van moje sigurne zone. A ponekad to znači da griješim i prihvatam te greške, što je naročito teško raditi ispred svoje djece – ispričala je Jessica u intervjuu za magazin “InStyle”.

Ona je objasnila koja joj to greška najteže pada kada je napravi pred djecom.

– Imam užasnu naviku. Kada god djeca ne mogu naći nešto, ona me pitaju: “Mama, gdje je moj…. ruksak, četkica za zube, bilo što?” I ja samo kažem: “Digni svoje du*e.” Mislim da je to loše roditeljstvo – otvoreno priznaje Alba i pojašnjava kako bi ponekad voljela da se može drugačije ponijeti prema djeci u takvim situacijama.

Osim roditeljstva, Jessica je pričala i karijeri koja trenutno  pati zbog majčinskih obaveza, no i dalje uspjeva držati sve konce u rukama.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti