Hugh Laurie: Dečki, ne žalite investirati u dobre proizvode za brijanje

Piše: Redakcija

Kreme za lice namijenjene muškarcima su proizvod koji, jednostavno, volim. Za nanošenje kreme na lice dovoljno je samo sekunda i po, a toliko vremena uvijek mogu izdvojiti. Koristim “L’Oréal Men Expert Hydra Energetic” kremu za lice i odlična je! Koža mi je puno mekša, a i dobro miriše. Predlažem i da ponekad odete na pokoji tretman za lice, jer je masaža vilice i brade izuzetno ugodna i uopće ne oduzima mnogo vremena.

Investirajte u dobre proizvode za brijanje

Uvijek ne žalite investirati u dobre proizvode za brijanje. Na put nikad ne krećem bez dobrog brijača, mada se nisam brijao tokom snimanja serije “Dr. House”. Kad sam počeo snimati tu seriju, “Gillette” brijač je imao dvije oštrice i to je tada bila “veeelika” inovacija. A, kad sam završio sa snimanjem serije, osam godina poslije, “Gillette” je imao pet oštrica. Ja sam, u međuvremenu, zaboravio kako se koristi…(smijeh). Pasta za zube je, također, osnovna stvar. Mogao bih razumjeti da neko ne koristi dezodorans, da ne brine za urednost kose ili lica, ali nikada ne pravim kompromis kada je riječ o higijeni zuba.

Parfem po kojem će vas prepoznati

Uvijek se držite svog omiljenog mirisa i ne plašite se sa samopouzdanjem reći: “Da, to sam ja!”. Žene su bolje upućene na parfemske novitete i kupuju parfeme prije muškaraca. Ali, zaista volim dobar parfem! Nedavno sam u avionu pitao stjuarta koji parfem koristi. Iščekivao sam ga da dođe iz kabine, da bih ga to pitao. Volio bih jednog dana imati svoju parfimeriju i lansirati vlastitu liniju parfema. Prvi bi se zvao “Gunpowder” (barut).

hugh laurie1

Klasična frizura

Birajte klasične frizure. Generalno, više mi se dopada kako izgledaju Amerikanci nego Englezi. Bez obzira na to gdje su zaposleni i kakvo radno mjesto imaju, američki muškarci su uvijek besprijekorno dotjerani. Kosa im je isfenirana i čini mi se da svako od njih nosi češalj u džepu…(smijeh). Nedavno sam večerao s Georgeom Cloonyjem, koji je, jednostavno, savršen. Takvog muškarca ćete rijetko sresti u Engleskoj, osim ako nije u premier ligi. Uživam u odlascima kod starih engleskih berbera, gdje imam kompletan ugođaj. Muškarcima bih, ipak, savjetovao da izbjegavaju bilo kakav razdjeljak na kosi. Takve razdjeljke nose samo političari, a oni me čine nervoznim.

Organizirajte svoj set

Napravite sebi set proizvoda za dotjerivanje. Od sinova sam naučio da je prekrivanje mana siguran put do sreće…(smijeh). A, ja prihvatam njihove savjete. Oni se odlično snalaze s korištenjem kozmetike za muškarce. Kad sam bio mlađi, koristio sam samo losion poslije brijanja i to je bilo to. Ali, oni su me inspirirali da počnem investirati u više proizvoda.

Budite opušteni

Volim opušten pristup ka dobrom izgledu. Pretjerano dotjerivanje oduzima previše vremena. Mogao bih naučiti svirati trombon prije nego bi se neko sredio. I kada vidim previše sređenog muškarca, postajem sumnjičav. Izgled lako prevari čovjeka. Budite svoji. Ne dajte da vas sređivanje previše ponese.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti