Harry i Meghan Markle ne mogu na medeni mjesec dok ne riješe jednu stvar

Piše: Redakcija

Princ Harry i Meghan Markle ne mogu krenuti na medeni mjesec dok ne vrate svadbene poklone kojima su ih zatrpali. Procjenjuje se da njihova ukupna vrijednost iznosi preko 15 miliona maraka. Razlog vraćanja poklona je jednostavan i vezan uz strog kraljevski protokol. Naime, kraljevska palača ne želi da osobe i kompanije koriste novopečene mladence, vojvodu i vojvotkinju od Sussexa za vlastitu promociju.

Iako su mladenci sedmicama uoči vjenčanja naglašavali da jedini poklon koji žele je u obliku donacija u jednu od sedam humanitarnih zaklada koje podržavaju: CHIVA, Crisis, Myna Mahalia Foundation, Scotty’s Little Soldiers, Street Games, Surfers Against Sewage i The Wilderness Foundation UK, neki jednostavno nisu mogli pomoći.

Prince Harry and Meghan Markle at a photocall to announce their engagement at Kensington Palace, London., Image: 356265359, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Pravilo je takvo da članovi kraljevske porodice ne smiju prihvatati nikakve poklone, uključujući pružanje gostoprimstva ili usluga, koje ih stavljaju u položaj da nešto duguju onome ko im to pruža. Kraljevska pravila nalažu da se pokloni koji stižu iz britanskih kompanija tvrtki moraju odbiti, osim ako se ne radi o suveniru sa službenog posjeta, proslave kraljevskog vjenčanja ili neke lične prilike. Kad je riječ o poklonima koje članovi kraljevske porodice dobiju od privatnih osoba iz Velike Britanije, a koje ne poznaju lično, onda se pokloni moraju odbiti jer se ne zna koji je zapravo motiv osoba koje ih daruju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti