Zašto princeza Eugenie smije imati Instagram, a Meghan Markle ne smije?

Piše: Redakcija

Netom prije nego što su objavljene zaruke Meghan Markle i princa Harryja prošle godine, američka glumica izbrisala je sve svoje profile na društvenim mrežama i lifestyle blog. Morala je to napraviti jer je prije dvije sedmice i službeno postala članica britanske kraljevske porodice, a niko od njih ne smije imati vlastiti profil.

Tako na Instagramu, Twitteru i Facebooku postoji Royal Family profil, koji objavljuje novosti vezane uz sve članove porodice, dok Kate, William, Meghan i Harry imaju Kensington Royal profil.

No, u martu ove godine Instagramu se pridružila princeza Eugenie (28), mlađa kći princa Andrewa i vojvotkinje Fergie. Andrew je treće dijete kraljice Elizabete II i princa Philipa, a ima i stariju sestru Beatrice (29).

Eugenie je zasad jedina članica kraljevske porodice koja ima vlastiti Instagram profil pa se mnogi pitaju zašto je njoj to dozvoljeno, a Meghan nije?

Razlog, dakako, postoji, jer britanska monarhija uvodi nova kruta pravila s vremenom.

View this post on Instagram

My beautiful big sissy!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Tako Eugenie i njena sestra smiju imati profile na društvenim mrežama jer nisu “working royal”, odnosno imaju druge poslove osim što predstavljaju monarhiju.

Eugenie ima stalan posao u umjetničkoj galeriji i povremeno se pojavljuje na kraljevskim eventima. Iako je deveta u redu za tron, posvetila se svojoj karijeri izvan palače.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti