Političar koji je nekada radio u BiH zaludio žene širom svijeta: Upoređuju ga s Clooneyjem i Grantom

Piše: Redakcija

Osim što je radio u Bosni i Hercegovini tokom rata na Kosovu kao šef kabineta Visokog predstavnika UN-a, napisao je knjigu, a svoje slobodno vrijeme provodi s omiljenim djevojkama u životu.

Vijest da Španija ima novog premijera Pedra Sáncheza možda vam je kojim slučajem promakla, ali kada pogledate njegove fotografije  sigurno ćete htjeti znati nešto novo o novom španskom lideru koji je visok 190 centimetara. Zovu ga Ljepotan (el Guapo), a zanimljivo je da ga mediji i žene upoređuju s najpoznatijim glumcima svijeta Carryjem Grantom i George Clooneyjem.

Gimnaziju i ekonomski fakultet završio je u Madridu, gdje je i rođen 29. februara 1972. Magistrirao je ekonomsku politiku EU i javno upravljanje na Univerzitetu u Bruxellesu. Pedro Sánchez član je Španske socijalističke radničke stranke (PSOE) od 1993., a kada je imao 26 godina bio je savjetnik socijalistu Dührkopu u Europskom parlamentu, a zatim je bio šef kabineta Visokog predstavnika UN-a u Bosni i Hercegovini Carlosa Westendorpa tokom rata na Kosovu.

Doktorirao je 2012, a madridskom kampusu privatnog Univerziteta Camilo José Cela, a tamo  je od 2008. izvanredni profesor ekonomskih struktura te povijesti ekonomskih doktrina. Odrastao je u dobrostojećoj porodici, a strast za politikom bila je uvijek jača i od ekonomije.

Kralj Filip VI. mu je već jednom povjerio mandat za sastav vlade. Bilo je to 2. februara 2016. Sánchez je pokušao sastaviti vladu s pokretom Ciudadanos, ali nije dobio povjerenje parlamenta.  Oženjen je i ima dvije kćeri, a kao i sve uspješne muškarce prati ga u stopu supruga María Begoña Gómez Fernández.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti