Novosti

Woody Allen: Trebalo bi da budem zaštitno lice #MeToo pokreta

Reditelj Woody Alen u nedavnom intervjuu za jednu TV kazao je kako je već 50 godina u filmskoj industriji i kako ga niti jedna od glumica nikada nije optužila za zlostavljanje. Dodao je kako bi njegovo lice trebalo da krasi plakat #MeToo pokreta koji se bori protiv seksualnog uznemiravanja.

– Smatram da je odlično što se u zadnje vrijeme više priča o seksualnom uznemiravanju. Evo, ja bih trebao biti zaštitno lice #MeToo pokreta. Radio sam u industriji 50 godina. Radio sam sa stotinama glumica i nijedna od njih, slavna, manje slavna ili statista, me nikada nije optužila za zlostavljanje bilo kakve vrste. Ono što me muči je to što me stalno povezuju sa zlostavljačima. S onima koji su bili optuženi od strane 20, 50 ili 100 žena – kazao je Alen.

Njega je za seksualno zlostavljanje optužila njegova usvojena kćerka, glumica Dilen, ali su optužbe odbačene. Alen je nakon optužbe rekao da je Dilan to uradila jer ju je njena majka uvježbala da to učini. Tvrdio je da će ići na poligraf kako bi dokazao da je nevin, ali američki mediji su saznali da je odbio da prođe testiranje kada mu je to tražila policija.

– Uzeo me je za ruku i odveo na tavan. Rekao je da legnem na trbuh i igram se s bratovim električnim vozićem. Tada me je zlostavljao. Cijelo vrijeme dok je to radio govorio je kako sam dobra curica i kako je to naša tajna – ispričala je Dilan.

Pratite nas na društvenim mrežama