Arnela Svraka: Ulje ricinusa i kokosa za savršene lokne

Piše: Redakcija

Nekadašnji model i supruga fudbalera Muamera Svrake uživa u svojim beauty ritualima, od kojih je mnoge kaže, naučila od svoje majke, koja je držala do lijepog izgleda. Arnela nam otkriva bez kojih proizvoda ne može početi dan.

„Beauty rutina koju nikada ne propuštam je skidanje šminke i čišćenje lica pred spavanje“

Prvi make-up pokušaji

Počela sam se šminkati veoma kasno. Do osamnaeste godine sam koristila samo maskaru i sjaj za usne. Podloge i pudere koristim tek posljednjih godina, jer volim da se šminkam. U prvim koracima mi je pomogla mama. Naučila me je kako nanositi pravilno određene proizvode. Odala mi je neke svoje „tajne i trikove“, a kasnije sam sama eksperimentirala.

Skupo vs. jeftino

Mnogo puta sam se uvjerila da skupo ne mora biti i kvalitetno. Često sam znala „baciti“ novac na nešto što mi uopće nije odgovaralo, a također sam znala kupiti veoma jeftin proizvod koji je brzo postajo moj favorit.Važno je poznavati svoju kožu i birati prave proizvode, a to nema veze sa cijenom.

Beauty rutina

Garnier Micellar Oil Infused Cleansing Water micelarna voda

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub

Uvečer uklonim make-up Garnier Micelles Oil Infused micelarnom vodom, a potom čistim gelom Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Daily Scrub. Na kraju nanesem noćnu kremu Diaderma Karotten-Creme Gesichtspflege.

Ovisna sam o…

Aussie Miracle Curls Creme

Ako moram izdvojiti jedan proizvod o kojem sam ovisna, onda je to sigurno krema za kosu, tačnije za lokne. Bez toga jednostavno ne mogu.

Mirišem na…

Armani Si Intense

Nude by Rihanna

Coco Mademoiselle Chanel

Tokom zime volim koristiti Armani Si Intense i Nude by Rihanna, a za ovo ljeto biram Coco Mademoiselle Chanel.

Sezonski neseser refresh

Natura Estonica Bio

Početkom proljeća sam isprobala neku organsku kozmetiku, losione, kreme i gelove za tuširanje na potpuno prirodnoj bazi. Riječ je o kozmetici Natura Estonica Bio.

Otkriće godine

Diaderma Karotten Oil

Moje otkriće godine je definitivno ulje za lice Diaderma Karotten Oil. Imam izrazito suhu kožu, stoga su ulja neizostavna u mojim beauty rutinama.

Usne

MAC Pink Plaid

L’Oreal Balmain Glamazone

Essence Matt Longlasting Lipgloss

U zavisnosti od raspoloženja i ostatka make up-a biram ruž za usne. Za večernji izlazak obično koristim mat ruževe. Moji favoriti su MAC u nijansi Pink Plaid i L’Oreal iz kolekcije Balmain u nijansi Glamazone, a odličan mi je i mat tečni ruž za usne Essence Matt Longlasting Lipgloss.

Puderi

Bourjois Healthy Mix Foundation

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Mojoj suhoj koži savršeno prija Bourjois Healthy Mix Foundation. Odličan je i lagan na koži. S obzirom na to da nemam problema s tenom, nisu mi potrebni full coverage puderi. U kombinaciji s ovom podlogom koristim još Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer koji stavljam ispod očiju i tako potpuno prekrijem podočnjake.

Oči

Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow paleta za oči

MakeUp Revolution Eyeshadow Palette New-trals vs Neutrals

Smashbox Matte Exposure

Oduševljena sam Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow paletom. Catrice je moj omiljeni drogerijski brend. Pigmentovane su, postojane i vrlo pristupačne, obzirom na niske cijene. Izdvojila bih paletu MakeUp Revolution Eyeshadow Palette New-trals vs Neutrals, kao i Smashbox Matte Exposure.

Rumenilo vs. bronzer

Flormar Terracotta Blush

Rimmel Kate Moss paleta

Wet N Wild Highlighting

U zavisnosti od ostatka make up-a, biram rumenilo ili bronzer. Ukoliko sam oči našminkala rozim nijansama, onda biram rumenilo. Najdraže rumenilo u posljednje vrijeme je Flormar Terracotta Blush.. Ukoliko sam se odlučila za neke zemljane tonove na očima, kako to obično radim, onda preferiram bronzer Rimmel Kate Moss, u kombinaciji s highlighterom Wet N Wild Highlihting powder u nijansi Precious Petals.

Beauty ikona

Rihanna

Uvijek je to bila Rihanna. Jedinstvena je, drugačija, ne plaši se eksperimentirati s odjećom, a sada i sa šminkom. Igra se bojama, šljokicama, ne slijedi  pravila i sama stvara trendove. Ne skriva svoja nesavršenstva i odiše samopouzdanjem koje je čini nevjerovatno seksepilnom u svakom izdanju.

Moj izbor su oči

Kada biram šta ću istaći, oči ili usne, to su sigurno oči. Volim svoje plave oči i uvijek ih ističem šminkom, bojama…

Moje beauty nesavršenstvo

Mnogi ističu kako imam veliko čelo, a meni to nikada nije smetalo. Više volim imati veliko čelo i dug nos i biti svoja, nego da ličim na većinu djevojaka koje slijede ideale koje nameću današnje društvene mreže i karakterišu kao „lijepo“. Trebamo prihvatiti sebe sa svim nesavršenstvima.

Prirodni recept

S obzirom na to da imam lokne, imam prirodni recept za djevojke i žene kovrdžave kose. Takva kosa je izrazito suha, te je bez ulja nemoguće imati zdrave i lijepe lokne. Moja idealna kombinacija je ulje ricinusa i kokosa. Pomiješati jednak omjer ricinusa i kokosa, te utrljati na tjeme, dok na ostatak kose nanesete samo kokosovo ulje, koje prethodno zagrijete. Odlično je prespavati s ovim pakungom, ali ukoliko vam nije ugodno, dovoljno je držati nekoliko sati. Lokne će biti mekane i bez frizzy efekta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti