Šta je natjeralo sestru kraljice Maxime da se ubije u 33.godini?

Piše: Redakcija

Nakon što se svijet šokirao samoubistvom poznate modne dizajnerice Kate Spade, stiže još jedna tužna vijest, ovoga puta s dvora holandske kraljevske porodice. Najmlađa sestra holandske kraljice Maxime, Inés Zorreguieta, pronađena je danas mrtva u svom stanu u Buenos Airesu. Vijest je iznenadile sve, budući da Ines ima samo 33 godine. Ines je odrasla u Argentini, kao najmlađe od četvero djece. Ona i Maxima imaju dvojicu braće, Juana Zorreguieta Cerrutija i Martína Zorreguieta Cerrutija i tri polusestre iz očevog prvog braka. Kao tinejdžerka Inés je voljela muziku te je kasnije upisala studij pjevanja i sviranja gitare na Escuela de Música Contemporánea, piše „El Mundo“.

Ines Zorreguieta s ocem Jorgeom

Inés je završila srednju školu 2002., a iste godine je bila djeveruša na sestrinom vjenčanju s kraljem  Willemom-Alexanderom, tada princem. Zanimljivo je da Holandski parlament nije dopustio da njihov otac Jorge Horacio Zorreguieta, koji je radio kao sekretar ministarstva poljoprivrede u vrijeme diktature predsjednika Jorgea Rafaela Videla, zbog učešća u argentinskom prljavom ratu,prisustvuje ovom činu, zbog čega svadbi nije prisutvovala ni Maximina i Inésina majka María del Carmen Cerruti, u znak podrške suprugu.

I dok je Maxima krenula svojim putem i postala kraljica Nizozemske, Ines je ostala u Buenos Airesu, gdje je studirala psihologiju na Universititetu Belgrano. Kada je Maxima rodila svoje najmlađe dijete, princezu Ariane, odredila je da djevojčici kuma bude njena setra Inés. Njihovom ocu je dopušteno da prisustvuje krštenju sve tri Maximine kćerke, jer se radilo o privatnom, porodičnom događaju, a ne događaju koji je stvar bilo koje vlade.

Kraljica Maxima i Ines su uvijek imale lijep odnos

No, šta je razlog Inesine prerane smrti, pitaju se mediji kako u Nizozemskoj tako i u Argentini.

-Pretpostavlja se da se radi o samoubistvu – kazao je glasnogovornik nizozemske vlade za argentinske novine „La Nacion“.

Prije smrti Ines je bila uposlenica vlade Argentine, gdje je radila kao službenica u Ministarstvu socijalnog razvoja.

U izjavi danskim novinama „De Volkskrant“, iz Danske vlade navode kako je kraljica Máxima šokirana i uništena viješću o sestrinoj smrti. Prema nekim izvorima koji se mogu čitati u zapadnim medijima, Ines je navodno patila od depresije i problema sa mentalnim zdravljem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti