Nakon Manchestera sarajevski DJ Lessa izdaje u Meksiku

Piše: Redakcija

Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavio svoje prvo izdanje „Golden Sugar“ za izdavačku kuću Zinc Records iz Manchestera, sarajevski DJ Lessa najnovije izdanje objavit će pod etiketom Habitat labela iz Meksika.

Prvo izdanje muzičara i producenta pravog imena Saša Porić našlo se u top 100 minimal/deeptech izdanja na beatportu, a njegov rad podržali su velika imena kao što su Marco Carola, Stefano Noferini, Joey Daniel, Neverdogs, Cristian Varela, Joseph Capriati… što mu je donijelo saradnju s izdavačkom kućom iz Meksika.

Naporno sam radio na prvom izdanju i zaista sam želio da dobijem užareni zvuk koji bi zainteresirao i neke velikane elektronske muzike, što se na kraju i desilo. Nisam očekivao da će se moj zvuk naći na ljestvici od TOP 100 izdanja, iako sam imao dobru podršku iz regiona, ovoga puta presudio je kvalitet. Također, imao sam veliku sreću da je moja traka prošla i na jednom od najrespektabilnijih festivala u regionu, novosadskom Green Love Festu. Tako će Habitat label već do kraja juna izdati traku na kompilaciji VA (various artist) – kaže DJ Lessa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti