Michael J. Fox: Uprkos teškoj bolesti, vraća se na male ekrane

Piše: Lejla Bejdic

Legendarni filmski serijal “Povratak u budućnost” dobit će četvrti nastavak. Ovu sjajnu vijest objavio je niko drugi nego Michael J. Fox, koji je ovom ostvarenju imao glavnu ulogu, pod imenom Marty McFly.

– Zdravo svima! Danas je važan dan, osim što je moj rođendan, objavljujem (da se snima film) “Povratak u budućnost 4”! O ovome smo razmišljali godinama i mi smo počeli sa snimanjem prošle godine. U narednih nekoliko dana objavit ću kada će izaći. Volim vas sve –  napisao je Michael J. Fox na Facebook-u i objavio zajedničku fotografiju na kojoj je sa kolegama iz filma “Povratak u budućnost”, Christopher Lloyddom i Leom Thompson.

Podsjetimo, ekipa filma “Povratak u budućnost” okupila se 2015. godine, na 30. godišnjicu filma “Povratak u budućnost 1″ u New Yorku.

Michael J. Fox (55) je s 30 godina dobio dijagnozu Parkinsona, nakon čega je počeo njegov dugogodišnji životni izazov. Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta zbog smanjenja lučenja hemijske supstancije dopamina u dijelu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta (bazalni gangliji).

Upravo kada je cvjetala njegova hollywoodska karijera, Fox je morao započeti s novim načinom života. Liječnik mu je tada kazao kako ima još najviše 10 godina života ispred sebe. Michael J. Fox na tu je prognozu do sada ‘dodao’ još 15 godina! Mnogi i danas pamte njegovu ulogu Martyja McFlyja iz serijala filmova ”Povratak u budućnost”, ali i mnogo drugih uspješnih uloga. Uprkos teškome oboljenju, ostao je pun humora, realističan i nadasve simpatičan čovjek, koji živi svoj život.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti