Zašto novopečena vojvotkinja od Sussexa krije svoje pravo ime?

Piše: Redakcija

Možda nije toliko važno kako se ko tačno zove, pogotovo u svijetu u kojem je normalno imati više od jednog imena, ali kad jednom naviknemo na jedno, iznenađujuće je istu osobu nazvati drugim imenom. Tako smo već odavno navikli na ime Meghan Markle, a iako je njen život posljednjih mjeseci u stalnom fokusu javnosti, i gotovo svakodnevno doznamo još nešto o njoj, priznajemo da nas je saznanje o njenom pravom imenu malo iznenadilo.

Naime, kako su otkrili mediji, a tu informaciju zaista nije bilo teško pronaći (zato se i čudimo što sve do sada bila nepoznata) je činjenica da je mlada vojvotkinja od Sussexa i supruga princa Harryja, rođena ne kao Meghan, već kao Rachel Meghan Markle.

Koji je tačan razlog da se svijetu počela predstavljati samo kao Meghan, ne znamo, ali i nama je Meghan Markle nekako zvučnije od: Rachel Markle. Zar ne?

U svakom slučaju, nećemo pogriješiti nazovemo li je jednim ili drugim imenom, iako bismo je danas službeno ipak trebali zvati vojvotkinjom od Sussexa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti